Νέο SUV VW Atlas μήκους 5 μέτρων και με κινητήρα 2.0 λτ. TSI

Πρώτη παρουσίαση για το νέο πληθωρικό SUV Volkswagen Atlas, το οποίο είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της μάρκας που έχει κατασκευαστεί στις Η.Π.Α. Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB, έχει μήκος 5.037 χλστ., πλάτος 1.979 χλστ. και ύψος 1.768 χλστ.

Εξωτερικά το VW Atlas χαρακτηρίζεται από τις καθαρές ευθείες γραμμές και τα παραλληλόγραμμα σχήματα, όπως είναι στα φωτιστικά σώματα, μάσκα και στα νεύρα που διατρέχουν το αμάξωμα. Αντίστοιχα και το εσωτερικό με την συντηρητική αισθητική διακρίνεται για τις πολλές ευθείες και επίπεδες επιφάνειες. Το Atlas εκμεταλλεύεται τις μεγάλες εξωτερικές του διαστάσεις και προσφέρει άνετους χώρους για τη μεταφορά έως επτά επιβατών με τις αποσκευές τους.

Αναμενόμενα στον εξοπλισμό του υπάρχουν όλα τα σύγχρονα στοιχεία ανέσεων, ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ αυτών είναι τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης, αναγνώρισης οχημάτων στα τυφλά σημεία, υποβοήθησης παρκαρίσματος κ.λπ.

Το Atlas θα λανσαριστεί με μόνο δύο κινητήρες βενζίνης. Αρχικός είναι ο 2.0 λτ. TSI ισχύος 238 ίππων και ο VR6 των 3.6 λτ. με απόδοση 280 ίππων. Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή σε όλους με την τετρακίνηση 4Motion με τον VR6 κινητήρα.

Η παραγωγή του Atlas θα γίνεται στο εργοστάσιο της VW στην Τσαττανούγκα του Τενεσσί, όπου επενδύθηκαν επιπλέον 900 εκατομμύρια ευρώ. Το λανσάρισμα του Atlas θα γίνει στις Η.Π.Α. την άνοιξη του 2017, ενώ προς τα τέλη του ίδιου έτους θα προσφερθεί στην Ρωσία και στη Μέση Ανατολή.

Get it on Google Play Download on the App Store