Ανανεωμένο VW Golf: Πάει και σβηστό! (+video)

Η ανανεωμένη έκδοση του VW Golf 7ης γενιάς είναι πλέον γεγονός, καθώς παρουσιάστηκε και επισήμως στην έδρα της μάρκας στο Wolfsburg της Γερμανίας. Η ανανεωμένη έκδοση του Best Seller της ευρωπαϊκής αγοράς έχει να επιδείξει μία σειρά από αλλαγές που αφορούν τόσο την εμφάνισή του όσο και τα μηχανικά του μέρη αλλά και τον εξοπλισμό του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το ανανεωμένο Golf, το οποίο θέλει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί έως και το 2019, οπότε και θα κάνει την εμφάνισή του το ολοκαίνουργιο Golf 8ης γενιάς και για αυτό το λόγο διαθέτει μία σειρά από διακριτικές σχεδιαστικές αλλαγές, οι οποίες ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό αυτές του υπάρχοντος μοντέλου. Συγκεκριμένα, οι προφυλακτήρες είναι ανασχεδιασμένοι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα κάτοπτρα των φώτων (τα οποία διαθέτουν νέα σχεδίαση LED), τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ νέα είναι και τα σχέδια των ζαντών αλουμινίου.

Σημαντικότερες και σίγουρα ουσιαστικότερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό του ανανεωμένου Golf. Και αυτό γιατί εκεί πλέον συναντάμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (virtual cockpit το λέει η Audi, Active Info Display το ονομάζει η VW) που είδαμε πρώτη φορά σε μοντέλο της VW στο Passat. Φυσικά η 12,3 ιντσών οθόνη του αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού, καθώς στάνταρ θα διατίθεται ο αναλογικός πίνακας. Όπως και στο Passat έτσι και στο ανανεωμένο Golf ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μπορεί να αλλάξει μορφή, μέσω ενός κουμπιού και να προβάλει τις πληροφορίες που θέλει ο οδηγός σε πρώτο πλάνο αφήνοντας στο παρασκήνιο κάποιες άλλες, καθώς υποστηρίζει πέντε διαφορετικά προφίλ (π.χ. μπορεί να θέλει να βλέπει μεγάλο το χάρτη πλοήγησης και μικρότερο το ταχύμετρο και το στροφόμετρο). Εκτός από τον πίνακα οργάνων αλλαγμένο είναι και το ταμπλό, στο οποίο πλέον μπορεί να φιλοξενήσει το κορυφαίο σύστημα πολυμέσων της μάρκας με την έγχρωμη οθόνη αφής 9,2 ιντσών (συνολικά πέντε διαφορετικά συστήματα μπορούν να εξοπλίσουν το ανανεωμένο Golf), το οποίο υποστηρίζει έλεγχο μέσω χειρονομιών και φωνητικών εντολών. Πέραν αυτών ανασχεδιασμένα είναι τα πάνελ των θυρών και η κονσόλα δαπέδου, ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού. Φυσικά τα συστήματα πολυμέσων μπορούν να συνεργαστούν με smartσυσκευές, αφού είναι συμβατά με Apple CarPlay και AndroidAuto. Εκτός από τα παραπάνω το ανανεωμένο Golf μπορεί να εφοδιαστεί με σύστημα Traffic Jam Assist το οποίο χαρίζει χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης στο αυτοκίνητο έως τα 60 χλμ./ώρα. Φυσικά θα μπορεί να εξοπλιστεί με όλα τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως έλεγχος ακούσιας αλλαγής λωρίδας, αυτόματο παρκάρισμα, adaptivecruisecontrolκαι πολλά άλλα.

Για το τέλος αφήσαμε τα μοτέρ καθώς και εκεί έχουμε αλλαγές ουσίας, αφού το ανανεωμένο Golf θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο του ομίλου το οποίο στην έκδοση Evo θα εξοπλίζεται με το νέο μοτέρ 1.5 λτ. TSI. Πρόκειται για το νέο, τετρακύλινδρο, βενζινοκίνητο μοτέρ της μάρκας, το οποίο αποδίδει 150 ίππους kai 250 Nm ροπής και εφοδιάζεται με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (4,9 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO 110 γρ/χλμ.). Μάλιστα θα έχει και έκδοση BlueMotion η οποία θα αποδίδει 130 ίππους και 200 Nm ροπής και θα έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιεί εντελώς το μοτέρ όταν είναι περιττή η λειτουργία του (για παράδειγμα σε κατηφόρα)! Χαρακτηριστικό που του χαρίζει μέση κατανάλωση σύμφωνα πάντα με τη VW 4,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων 104 γρ./χλμ CO2). Αλλαγή έχουμε και στην έκδοση GTI η οποία πλέον θα διατίθεται σε εκδόσεις με 230 και 245 ίππους, ενώ ένα νέο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων σταδιακά θα αντικαταστήσει όλα τα DSG έξι σχέσεων (θα προσφέρεται φυσικά προαιρετικά, καθώς στάνταρ θα είναι το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο). Φυσικά θα υπάρξουν και άλλα μοτέρ στην γκάμα του ανανεωμένου Golf βενζίνης και πετρελαίου (διαβάστε την αναλυτική δοκιμή του VW Golf 1.6 TDI BlueMotion), τα οποία πάντως δεν έχει ακόμη ανακοινώσει η γερμανική μάρκα. Δεν αναμένουμε πάντως άλλες αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο.

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση του ανανεωμένου Golf 7ης γενιάς η VW θα παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το e-Golf (ηλεκτροκίνητο) μηδενικών ρύπων με σημαντικά αυξημένη αυτονομία (δείτε εδώ τις τιμές του e-Golf στη χώρα μας). 

Στη χώρα μας το ανανεωμένο Golf θα έρθει στις αρχές του έτους, με τιμές παραπλήσιες των σημερινών εκδόσεων.

 

Get it on Google Play Download on the App Store