Νέο Volkswagen e-Golf με 50% περισσότερο ρεύμα!

Το ανανεωμένο VW Golf που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες, κάνει την πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, όπου εμφανίζεται και το σημαντικά αναβαθμισμένο ηλεκτρικό e-Golf. 

Εκτός από τις αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση (φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρες) που του χαρίζουν πιο μοντέρνα εμφάνιση, το ανανεωμένο e-Golf διαθέτει διπλάσια σχεδόν αυτονομία. Μέσω της χρήσης νέων μπαταριών ιόντων-λιθίου των οποίων η χωρητικότητα αυξήθηκε από τις 24,2 kWh στις 35,8 kWh (αύξηση σχεδόν 50%), το ηλεκτρικό Golf μπορεί να διανύσει έως 300 χλμ. με μία μόνο φόρτιση. Ωστόσο, η αυτονομία του είναι παραμένει μικρότερη έναντι άλλων ηλεκτρικών μοντέλων που φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 400 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το VW Golf σε έκδοση crossover

Ο χρόνος φόρτισης διαφέρει ανάλογα τον τρόπο και σημείο φόρτισης, αφού μπορεί σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης να «γεμίσει» το 80% της μπαταρίας σε μία ώρα. Αναβαθμισμένος με την σειρά του είναι και ο ηλεκτροκινητήρας ισχύος 134 ίππων (+19 hp) και 290 Nm ροπής (+20 Nm). Από πλευράς επιδόσεων, το e-Golf επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ./ώρα.

Την υψηλή τεχνολογία του e-Golf ενισχύουν με την σειρά τους ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων και η πολύ μεγάλη οθόνη των 12,3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα. Επίσης, υπάρχει και η πιο μικρή (αλλά μεγάλη και πάλι) οθόνη των 9,2 ιντσών.

Στον εξοπλισμό ασφαλείας και υποστήριξης του οδηγού προστέθηκαν πολλά σύγχρονα συστήματα, όπως είναι η αυτόνομη πέδηση με προειδοποίηση σύγκρουσης και με αναγνώριση πεζού.

Get it on Google Play Download on the App Store