Έτοιμο το νέο 7θέσιο VW Tiguan Allspace!

 

Με δύο πρώτες εικόνες-σκίτσα, η VW μας αποκαλύπτει την επικείμενη άφιξη του νέου μακρύτερου και 7θέσιου Tiguan Allspace, το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ στις αρχές Ιανουαρίου.

Μετά την προ ολίγων μηνών παρουσίαση του Skoda Kodiaq ήταν αναμενόμενο και η VW να βάλει στη φαρέτρα της ένα αντίστοιχα μακρύ SUV όπως το μοντέλο της Skoda, κάτι που πλέον θα συμβεί και επίσημα με την αποκάλυψη του νέου Tiguan Allspace στο Ντιτρόιτ.

Όπως μας αποκαλύπτει και η ονομασία του, το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του SUV της VW έχοντας ένα μακρύτερο κατά 11 εκατοστά μεταξόνιο (αναμένεται να φθάσει τα 2.791 χλστ., όσα και στο Kodiaq) και ένα αντίστοιχα πιο μακρύ μήκος.

Αυτή η επιμήκυνση θα επιτρέψει στο νέο Tiguan Allspace να προσφέρει καλύτερους χώρους στο εσωτερικό του, έχοντας πλέον τη δυνατότητα μεταφοράς 7 ενηλίκων επιβατών. Θα υπάρχει δε και 5θέσια έκδοση, με μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ από το «κοντύτερο» Tiguan.

Δείτε ακόμα: Η Volkswagen παθαίνει ηλεκτροπληξία…

Σχεδιαστικά, στις δύο πρώτες εικόνες-σκίτσα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν παρατηρούμε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με ό,τι γνωρίζουμε από το Tiguan, εκτός από τους περισσότερα τονισμένους προφυλακτήρες.

Αντίστοιχα και τα μοτέρ του νέου μοντέλου θα προκύψουν από τον «μικρότερό» του αδελφό, με τις επιλογές να ξεκινούν από τα 1,4 λίτρα με turbo και να καταλήγουν στα 2,0 λίτρα.  

Get it on Google Play Download on the App Store