Η VW παρουσίασε το ισχυρότερο και το πιο αδύναμο Golf

Μετά την ανανέωση του VW Golf τη σκυτάλη πήραν νέες εκδόσεις του και συγκεκριμένα το Golf R των 310 ίππων, το οποίο είναι πλέον το ισχυρότερο Golf αλλά και το βασικό 1.0 TSI με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 85 ίππων.

Εμφανισιακά, το Volkswagen Golf R έχει να επιδείξει νέους προφυλακτήρες, ανασχεδιασμένα φώτα αλλά και νέα σχέδια ζαντών. Οι αλλαγές αφορούν τόσο την πεντάθυρη έκδοση όσο και την station wagon (Variant).

Από την άλλη στο εσωτερικό του, υιοθετεί τις αλλαγές που είδαμε, όταν παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Golf. Αυτό σημαίνει πως διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων και φυσικά νέα οθόνη αφής 9,2 ιντσών στο ταμπλό, η οποία στην έκδοση Discover Pro μπορεί να δεχθεί και εντολές μέσω χειρονομιών. 

Δείτε επίσης: Εγκρίθηκε η ανάκληση VW στην Ευρώπη για τα αυτοκίνητα του dieselgate

Αλλαγές όμως υπάρχουν και κάτω από το καπό του VW Golf R καθώς εκεί πλέον ο 2.0 λτ. TSI αποδίδει 310 άλογα (απόδοση που το καθιστά το ισχυρότερο Golf) και 400 Nm ροπής (10 ίππους και 20 Nm ροπής περισσότερα από το προηγούμενο). Το μοτέρ συνεργάζεται με 6αρι μηχανικό κιβώτιο ή με αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ μέσω του συστήματος 4MOTION η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς. Τα χαρακτηριστικά αυτά χαρίζουν στο VW Golf R 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,6 δλ.  

Παράλληλα με το ανανεωμένο VW Golf R, η γερμανική μάρκαανακοίνωσε και νέες εκδόσεις του ανανεωμένου Golf. Αυτές είναι η βασική τρικύλινδρη έκδοσή με βεζνινοκινητήρα 1.0 TSI 85 ίππων και 200 Nm ροπής, η οποία υπόσχεται μέση κατανάλωση 4,8 λτ. /100 χλμ. και η πετρελαιοκίνητη 2.0 TDI των 150 ίππων, η οποία πλέον μπορεί να συνδυαστεί με σύστημα τετρακίνησης 4MOTION.

Get it on Google Play Download on the App Store