Η VW θα εξαγοράσει τη Fiat;

Μετά την προχθεσινή ανακοίνωση την εξαγοράς της Opel από την PSA Peugeot-Citroen, έρχεται μια νέα δήλωση του ισχυρού άνδρα της Fiat-Chrysler του κ. Sergio Marchionne, για να βάλει «φωτιά» στα σενάρια για πιθανή εξαγορά της ιταλο-αμερικάνικης εταιρείας από το VW Group.

Όπως μεταδίδει ο Bloomberg, ο κ. Marchionne κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης δήλωσε κατά λέξη: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι η κατάλληλη στιγμή η VW να έρθει και να μιλήσει μαζί μας». Και συνέχισε ότι η εξαγορά της Opel από την PSA Peugeot-Citroen «απειλεί περισσότερο τη VW, δημιουργώντας πλέον έναν Νο.2 αντίπαλο στα παπούτσια της».

Διαβάστε ακόμα: Ποια μάρκα είναι πιο αξιόπιστη; Ford, Opel ή VW;

Σύμφωνα πάντα με τον Bloomberg, η εξαγορά της Opel από τον Γαλλικό Όμιλο ενδέχεται να ωθήσει και άλλους κατασκευαστές στο να αναζητήσουν συνεργασίες και συγχωνεύσεις, εν όψει και της νέας εποχής των αυτόνομων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μια από αυτές να είναι και αυτή του VW Group με την Fiat-Chrysler.

Πάντως, η VW μέσω του Προέδρου της του κ. Matthias Mueller, έσπευσε να διαψεύσει την όποια επικείμενη συνεργασία μεταξύ των δύο Ομίλων, αφού σε σημερινές του δηλώσεις ο ισχυρός άνδρας του γερμανικού Group απέρριψε τα σενάρια δηλώνοντας: «Δεν είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε συνομιλία. Δεν έχω δει τον Marchionne εδώ και μήνες. Έχουμε άλλα προβλήματα».

Get it on Google Play Download on the App Store