Πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου VW Polo (+video)

Το νέο, 6ης γενιάς VW Polo κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του μέσω βίντεο, λίγους μήνες πριν την πρεμιέρα του, που πιθανότατα θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. 

Παρά το έντονο καμουφλάζ στο αμάξωμα, διακρίνονται οι βασικές σχεδιαστικές γραμμές του νέου Polo, ενώ έχει αρκετές ομοιότητες με το πρωτότυπο Polo που είχε αποκαλυφθεί μέσω φωτογραφιών στη Νότια Αφρική. Παράλληλα σε σχέση με το μικρό SUV VW T-Roc, φαίνεται ότι το επερχόμενο Polo διαφέρει αρκετά σε σχεδίαση.

Το νέο Polo θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα MQB A0 (στην ίδια με το νέο SEAT Ibiza) και θα είναι πιο μακρύ, πιο πλατύ και χαμηλότερο από το υπάρχον Polo, ενώ θα είναι και ελαφρύτερο προς όφελος της κατανάλωσης, ρύπων, οδικής συμπεριφοράς κ.λπ.

Για την κίνηση του νέου Polo θα υπάρχει μια ευρεία γκάμα μηχανικών συνόλων, όπως είναι οι βενζίνης 1.0 TSI και 1.5 TSI, καθώς και ο 1.6 TDI σε διάφορες εκδόσεις ισχύος. Επίσης, θα διατίθεται και με το νέο κινητήρα φυσικού αερίου 1.0 TGI. Όσο για την κορυφαία έκδοση Polo GTI θα είναι πλέον 2λιτρη.

Διαβάστε ακόμα:

Το ουρλιαχτό του VW Golf R (+video)

Το VW Golf θα σβήνει…

Δείτε παρακάτω το πρώτο επίσημο βίντεο του νέου VW Polo:

Get it on Google Play Download on the App Store