VW Golf R με εξάτμιση Akrapovic και νέα φρένα

Η Volkswagen βελτιώνει ακόμα πιο πολύ τα σπορ χαρακτηριστικά του κορυφαίου μικρομεσαίου μοντέλου της Golf R, ύστερα από την ανανέωση που δέχτηκε στα τέλη του 2016. Για να τονίσει τον ήχο του αλλά και να ενισχύσει την επιβράδυνση, η VW τοποθέτησε νέα εξάτμιση και φρένα.

Δείτε ακόμα: Με 250 άλογα και πιο ελαφρύ το επόμενο VW Golf GTI

Πιο αναλυτικά, το “ενισχυμένο” Golf R εφοδιάζεται με νέα εξάτμιση Akrapovic, η οποία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Volkswagen και είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο (για το 3θυρο και 5θυρο Golf R). Έτσι εξασφαλίστηκε μείωση του βάρους κατά επτά κιλά σε σχέση με την στάνταρ εξάτμιση, ενώ άλλαξε σημαντικά και ο ήχος, ανάλογα με την επιλογή των προγραμμάτων οδήγησης, ειδικά στις υψηλές στροφές και στις αλλαγές των ταχυτήτων, όπως αναφέρει η VW.

Δείτε ακόμα: Νέο VW Arteon: Τιμές και εξοπλισμός

Διαθέσιμο στο Golf R και Golf R Variant είναι το νέο σύστημα φρένων υψηλών επιδόσεων. Αυτό είναι ελαφρύτερο κατά δύο κιλά από το στάνταρ σύστημα και εξασφαλίζει υψηλή αποτελεσματικότητα ακόμα και σε ρυθμούς πίστας, καθώς και μείωση της αναρτώμενης μάζας στους τροχούς. Στα εμπρός φρένα τα έμβολα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, ενώ οι δίσκοι από χυτοσίδηρο. Αυτή η κατασκευή επιτρέπει πιο καλή απαγωγή της θερμότητας, ενώ συνδυάζονται με ειδικά τακάκια για πιο άμεση απόκριση. Εξωτερικά τα νέα αυτά φρένα διακρίνονται από το ασημί λογότυπο R στις δαγκάνες.

Όσον αφορά τον κινητήρα δεν δέχτηκε κάποια νέα αλλαγή και είναι ο 2.0 TSI με ισχύ 310 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος επιταχύνει το 4κίνητο Golf R από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store