Το 2019 θα είναι έτοιμο το νέο VW Golf

Μπορεί μόλις πριν λίγους μήνες να κυκλοφόρησε στην αγορά η ανανεωμένη γενιά του Golf VII, όμως η VW ετοιμάζει και την 8η γενιά του μοντέλου και ήδη έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για αυτό,  το μέλλον των κορυφαίων εκδόσεών του αλλά και την πρεμιέρα του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στον γερμανικό τύπο, το νέο VW Golf αναμένεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019 και θα είναι πλήρως ανανεωμένο, ελαφρύτερο και γεμάτο νέες τεχνολογίες, ενώ θα διαθέτει και εκδόσεις με ήπια υβριδική τεχνολογία, καθώς και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Παράλληλα θα δούμε και την έκδοση GTI, η οποία θα επωφεληθεί από μια αύξηση στην ισχύ του, ώστε να προσφέρει ακόμα πιο «καυτές» επιδόσεις. Αναμένεται ο 2λιτρος TSI κινητήρας του να φθάσει λοιπόν στα 250 άλογα, κερδίζοντας 20 ίππους.

Στην περίπτωση του κορυφαίου VW Golf R, η οποία θα ακολουθήσει αργότερα, στην επόμενη γενιά του θα δούμε και εδώ αύξηση της ισχύος κατά σχεδόν 40 άλογα σε σχέση με σήμερα και 350 συνολικά, με αντίστοιχη βελτίωση των επιδόσεων.

Και στις δύο περιπτώσεις οι νέοι πιο ισχυροί κινητήρες θα συνοδευτούν και από μείωση στο συνολικό βάρος των αυτοκινήτων (από 35 έως και 70 κιλά), που θα τους βοηθήσει στις επίτευξη πιο γρήγορων επιδόσεων, ενώ αναμένουμε και ένα πιο αεροδυναμικό αμάξωμα από το σημερινό.

Όσον αφορά στην εξωτερική του εμφάνιση, αλλαγές δεν θα υπάρχουν που να… συγκινούν. Εξάλλου η VW με το Golf μας έχει συνηθίσει στην εξελικτική σχεδίαση και όχι σε ριζοσπαστικές αλλαγές.

Πιο πάνω το βλέπουμε σε ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα, δημιούργημα του ανεξάρτητου στούντιο rmcardesign.com (RemcoM).

Διαβάστε ακόμη:

Γιγαντιαία γερμανική ανάκληση 5.300.000 diesel λόγω ρύπων

Βρήκε τρόπο να πουλήσει το νέο Type R 40% πάνω

Get it on Google Play Download on the App Store