Η VW ετοιμάζει GTI έκδοση και για το νέο T-Roc;

Πριν από λίγο διάστημα η VW αποκάλυψε το νέο της compact SUV, το T-Roc, το οποίο έρχεται ώστε να αποτελέσει και το μικρότερο μοντέλο του είδους στη γκάμα της, όμως ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε και η πρώτη ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα και μιας πιθανής GTI εκδοχής του.

Διαβάστε ακόμα: Νέο VW Polo: Επιδόσεις και νέες λεπτομέρειες

Σύμφωνα με την εικόνα αυτή, το νέο VW T-Roc GTI θα διαθέτει ένα πιο δυναμικό αμάξωμα, με πολλά «φουσκώματα» και πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, αλλά και με μειωμένη απόσταση από το έδαφος. Επίσης, μεγαλύτερες είναι και οι ζάντες, ενώ όπως και στο «απλό» T-Roc, έτσι και εδώ υπάρχει και διχρωμία σε οροφή και υπόλοιπο αμάξωμα.

Σε ό,τι αφορά τώρα στον κινητήρα του, εφόσον το T-Roc GTI πάρει το «πράσινο φως» για παραγωγή, θα φορά το 2λιτρο TSI μοτέρ βενζίνης της VW, με ισχύ κοντά στους 230 ίππους.

Διαβάστε ακόμα: Το πρώτο video του Volkswagen T-Roc

Ωστόσο υπάρχει η περίπτωση η VW να μας ετοιμάζει κάτι ακόμη πιο δυνατό, αφού σύμφωνά με τον Υπεύθυνο Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας κ. Frank Welsch, δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε το νέο VW T-Roc R με ίδιο μοτέρ 310 ίππων με αυτό του Golf R!

Το τι τελικά από τα δύο θα αποφασιστεί θα το γνωρίζουμε σύντομα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε είτε το λογότυπο «GTI», είτε το «R», για πρώτη φορά και σε ένα SUV της εταιρείας.

Get it on Google Play Download on the App Store