Νέο VW Polo GTI R5 με 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ.!

Παγκόσμια πρεμιέρα κάνει η αγωνιστική έκδοση του νέου VW Polo GTI, το Polo GTI R5, το οποίο διαθέτει πολύ δυναμική εμφάνιση και ταχύτατες επιδόσεις. Το νέο Polo GTI R5 βασίζεται στο ολοκαίνουργιο, έκτης γενιάς Polo, ωστόσο οι αλλαγές είναι πάρα πολλές τόσο στο αμάξωμα όσο και στα μηχανικά μέρη.

Δείτε ακόμη: Lamborghini Urus: SUV με 650 PS και 0-100 σε 3,6 δλ. (+video)

Η εξέλιξή του Polo GTI R5 έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2017, ενώ οι δοκιμές στην άσφαλτο και στο χώμα πραγματοποιήθηκαν στα μέσα Νοεμβρίου στη Γαλλία και θα συνεχιστούν το Δεκέμβριο στη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα με τον Τεχνικό Διευθυντή François-Xavier «FX» Demaison, το αγωνιστικό Polo πέρασε από τις αρχικές δοκιμές χωρίς προβλήματα και οι εντυπώσεις των δοκιμαστών ήταν πολύ θετικές.

Την κίνηση του Polo GTI R5 αναλαμβάνει ένας 1.600άρης turbo κινητήρας (σύμφωνα με τους κανονισμούς), ο οποίος αποδίδει 272 ίππους και ροπή 400 Nm. Σε συνδυασμό με ένα σειριακό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και μόνιμη τετρακίνηση, το βάρους 1.320 κιλών αγωνιστικό επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα.

Το ατσάλινο πλαίσιο το οποίο χρησιμεύει ως βάση για την συναρμολόγηση, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο παραγωγής στην Παμπλόνα της Ισπανίας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA ενισχύεται με κλωβό ασφαλείας και άλλα εξαρτήματα. Έγκριση θα πάρει το καλοκαίρι του 2018, ενώ οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Δείτε ακόμη: Νέα Mercedes-AMG A45: Σε προσιτή και «πολεμική» έκδοση

Get it on Google Play Download on the App Store