Στα σκαριά το νέο VW Polo R

Το νέο VW Polo θα αποκτήσει ακόμα πιο δυνατή έκδοση από το Polo GTI, το Polo R, το οποίο θα διαθέτει ακόμα πιο δυναμικά στοιχεία, τόσο σε εμφάνιση, όσο και επιδόσεις και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη: Να τι γίνεται όταν πατάς συμπλέκτη και αλλάζεις ταχύτητα (+video)

Η πρεμιέρα του ως πρωτότυπο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ το αυτοκίνητο παραγωγής θα το δούμε το Μάρτιο του 2019 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Σχεδιαστικά θα έχει πιο σπορ εμφάνιση με πιο μυώδεις προφυλακτήρες, περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα, χαμηλωμένη ανάρτηση, μεγαλύτερες ζάντες κ.λπ. Μια εικόνα για το πως θα μοιάζει έχουμε μέσω της ηλεκτρονικά επεξεργασμένης φωτογραφίας του ανεξάρτητου σχεδιαστή Χ-Tomi.

Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό, το νέο VW Polo R θα διαθέτει και πολλές διαφορές στα μηχανικά μέρη σε σχέση με το Polo GTI. Ο κινητήρας θα είναι και σε αυτό 2λιτρος, αλλά με ισχύ κοντά στους 240 ίππους, ενώ η μετάδοσης της κίνησης θα γίνεται σε όλους τους τροχούς μέσω της τετρακίνησης 4MOTION.

Δείτε ακόμη: Όλος ο αυτοκινητόδρομος Ε65 Ξυνιάδα-Τρίκαλα από ψηλά! (+video)

Για όσους δεν θυμούνται να υπενθυμίσουμε ότι το 2013 η VW είχε λανσάρει το περιορισμένης παραγωγής Polo R WRC με 2.0 TSI κινητήρα 220 ίππων και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store