Νέες φωτογραφίες του VW Polo R WRC

Το Φεβρουάριο η Volkswagen είχε παρουσιάσει με το… σταγονόμετρο το κορυφαίο Polo R WRC, το οποίο θα κατασκευαστεί σε 2.500 αντίτυπα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο WRC 2013 με το Polo WRC, όπου και βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης με τους οδηγούς Ogier και Latvala.

To Polo WRC R με την αγωνιστική αύρα ξεχωρίζει εξωτερικά από τις «μάχιμες» γκρι – μπλε λωρίδες στο εμπρός καπό και στα πλαϊνά μαζί με τα λογότυπα WRC, το «R» στη μάσκα και στην πόρτα του χώρου αποσκευών, τους μαύρους γυαλιστερούς καθρέπτες, την εντυπωσιακή πίσω αεροτομή και τις μπλε δαγκάνες των δισκόφρενων. Αντίστοιχα και το εσωτερικό έχει πολεμική ατμόσφαιρα με τα ενισχυμένα καθίσματα, το flat bottomed τιμόνι με επένδυση αλκαντάρα, τα ανοξείδωτα πεντάλ, τις επενδύσεις αλουμινίου κ.α.

Την τροφοδοσία του VW Polo R WRC φροντίζει ο 2λιτρος TSI των 220 ίππων και 350 Nm ροπής, με επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δλ. (ίδιος χρόνος με το νέο Golf GTI Performance 230 PS), τελική ταχύτητα 243 χλμ./ώρα, κατανάλωση 7,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 174 γρ./χλμ. Η μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς γίνεται αποκλειστικά μέσω 6τάχυτου κιβωτίου, ενώ οι ζάντες που το εφοδιάζουν έχουν διάμετρο 18 ιντσών με ελαστικά πλάτους 215.

Όσο για την τιμή του, αυτή στην Γερμανία ανέρχεται στις 33.900 ευρώ με υπερπλήρη εξοπλισμό.  

Δείτε ακόμα: VW Polo BlueGT 1.4 TSI 140 PS

Get it on Google Play Download on the App Store