Νέο Volkswagen Golf Sportsvan

Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται σήμερα η πολυχρηστική έκδοση του νέου Golf, το Golf Sportsvan, το οποίο αν και πρωτότυπο είναι πολύ κοντά στο αυτοκίνητο παραγωγής και θα λανσαριστεί στα μέσα του επόμενου έτους. Το πιο πρακτικό και οικογενειακό Golf Sportsvan που θα αντικαταστήσει το Golf Plus μοιάζει εξωτερικά με το χάτσμπακ Golf, ωστόσο διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις, πιο μεγάλα παράθυρα και πιο ουδέτερο σχεδιαστικά πίσω άκρο. Συγκριτικά με το Golf, το Golf Sportsvan έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 133 χλστ. (4.388 χλστ. έναντι 4.255 χλστ.), μακρύτερο μεταξόνιο κατά 46 χλστ. (2.683 χλστ.  έναντι 2.637 χλστ.), περισσότερο ύψος κατά 126 χλστ. και πλάτος κατά 80 χλστ.

Διαφοροποιημένο είναι και το εσωτερικό όπου κυριαρχούν οι ευθείες γραμμές και οι επίπεδες επιφάνειες. Στον θάλαμο των επιβατών του Golf Sportsvan το πίσω κάθισμα είναι συρόμενο σε διαδρομή 180 χλστ. και το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 498 λίτρα (380 στο Golf), ενώ φτάνει έως τα 1.500 λίτρα. Από τις φωτογραφίες μάλιστα φαίνεται πως ο αέρας για τα πόδια των πίσω επιβατών είναι μεγάλος, ενώ αναμενόμενα αυξημένος θα είναι και ο αέρας για τα κεφάλια, λόγω των συνολικών μεγαλύτερων διαστάσεων.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, το Golf Sportsvan θα εφοδιάζεται από την αρχική έκδοση με οθόνη αφής 5 ιντσών, νέο ηλεκτρονικό χειρόφρενο, αυτόματο σύστημα ακινητοποίησης, επτά αερόσακους κ.α. Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα υπάρχει μια πλειάδα συστημάτων ασφαλείας, όπως είναι το σύστημα αναγνώρισης αυτοκινήτων παραπλεύρως με ενσωματωμένο σύστημα που προειδοποιεί τον οδηγό για αντικείμενα πίσω κατά την οπισθοπορεία σε τυφλές γωνίες.

Την τροφοδοσία του Golf Sportsvan θα αναλαμβάνουν έξι νέοι κινητήρες TSI και TDI απόδοσης από 85 έως 150 ίππους, σε συνδυασμό με σύστημα start/stop και χαμηλότερη μέχρι 19% κατανάλωση. Μάλιστα ο 1.6 TDI των 110 ίππων θα έχει κατανάλωση μόλις 3,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 95 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store