Το VW Scirocco ανανεώνεται και αποκτά ισχυρότερους TSI

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει από το Φθινόπωρο, η VW έχει προγραμματίσει να ανανεώσει το Scirocco μέσα στη φετινή χρονιά και σήμερα, παρουσιάστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του νέου μοντέλου. Το γερμανικό κουπέ, που έχει συμπληρώσει ήδη 6 χρόνια παρουσίας στις αγορές, αποκτά ένα πιο δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα, τονίζει στο εσωτερικό του την ποιότητα κατασκευής, ενώ αναβαθμίζει και τους κινητήρες του. Το ντεμπούτο του, το ανανεωμένο Scirocco θα το κάνει στην Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, ώστε στα μέσα Αυγούστου να ξεκινήσει τη διάθεσή του στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Στο κομμάτι της εμφάνισης, το ανανεωμένο Scirocco τονίζει το δυναμισμό του κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα, εκεί όπου αποκτά έναν νέο προφυλακτήρα, που παραπέμπει σε αυτόν του VW Golf VII, ενώ μεγαλώνει σε διαστάσεις και η γρίλια της μάσκας, αποκτώντας ένα κυψελοειδές περίβλημα. Τα εμπρόσθια φωτιστικά φέρουν νέους προβολείς με λαμπτήρες LED, όπως και τα πίσω, ενώ μεγαλύτερος είναι και ο προφυλακτήρας στο πίσω μέρος, που αποκτά και έναν πιο ευδιάκριτο διαχύτη. Νέα σχέδια για τις ζάντες, όπως και 5 φρέσκα χρώματα, ανανεώνουν περαιτέρω την εμφάνιση του Scirocco.

Βελτιώσεις έχουμε και στο εσωτερικό του Scirocco, με τη VW να προσθέτει καλύτερης ποιότητας υλικά και επενδύσεις, τονίζοντας περαιτέρω τον ποιοτικό χαρακτήρα του κουπέ της. Αλλαγμένο και πιο σπορτίφ είναι και το τιμόνι, όπως και ο πίνακας οργάνων, ενώ διαφοροποιούνται και οι  αεραγωγοί. Οι εσωτερικές αλλαγές ολοκληρώνονται με τα τρία οργανάκια που προστίθενται στο πάνω τμήμα της κονσόλας (για την πίεση του turbo, τη θερμοκρασία λαδιού και χρονόμετρο), ενώ αναβαθμισμένη είναι και η σειρά των ηχοσυστημάτων.

Μετά τις αλλαγές στην εμφάνιση και το εσωτερικό, σειρά παίρνει η γκάμα των κινητήρων, η οποία αναβαθμίζεται πλήρως, προσφέροντας περισσότερη δύναμη και καλύτερη κατανάλωση καυσίμου, ενώ όλη η γκάμα πλέον πληροί το πρότυπο ρύπων Euro6. Οι βενζινοκινητήρες είναι ο 1,4 TSI των 125 ίππων (+3 PS), καθώς και 3 εκδόσεις του 2λιτρου TSI με 180 (+20 PS), 220 (+10 PS) και 280 (+15 PS) ίππους. Η τελευταία επιλογή θα βρεθεί κάτω από το καπό του κορυφαίου Scirocco R. Στους diesel, υπάρχουν 2 επιλογές του 2λιτρου TSI με 150 (+10 PS) και 184 (+7 PS) ίππους. Όλες οι εκδόσεις, εκτός του Scirocco R, έρχονται με στάνταρ σύστημα Start/Stop και ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Get it on Google Play Download on the App Store