Νέο μεσαίο SUV VW Cross Coupé GTE με 360 ίππους (+video)

Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ κάνει το νέο plug-in hybrid μεσαίο SUV VW Cross Coupé GTE, το οποίο παράλληλα αποτελεί τον πρεσβευτή της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της VW στις Η.Π.Α. Το μήκους 4.847 χλστ., πλάτους 2.030 και ύψους 1.736 χλστ. αμάξωμά του διαθέτει μυώδη εμφάνιση με αλουμινένια μάσκα εμπρός, LED φωτιστικά σώματα, αιχμηρό πλαϊνό τμήμα με έντονα νεύρα και 22 ιντσών ζάντες με ελαστικά 285/40 και πίσω τμήμα με σχήματος L φανάρια, τραπεζοειδείς απολήξεις των εξατμίσεων και τύπου κουπέ τελείωμα.

Οι ευθείες «καθαρές» γραμμές, με τις επίπεδες επιφάνειες κυριαρχούν και στο 5θέσιο εσωτερικό του VW Cross Coupé GTE με την υψηλής τεχνολογίας συστήματα. Ορισμένα από αυτά είναι η οθόνη αφής των 10,1 ιντσών του συστήματος infotainment, ο 3D πίνακας οργάνων με την οθόνη των 12,3 ιντσών και η δεύτερη οθόνη αφής του συστήματος κλιματισμού. Νέος είναι και ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος επιλογέας του 6τάχυτου DSG κιβωτίου, που εξασφαλίζει γρήγορες αλλαγές μεταξύ των προγραμμάτων «R», «N» και «D». Επίσης εφοδιάζεται με ξεχωριστό μπουτόν για τις τέσσερις διαφορετικές επιλογές οδηγικού προφίλ, τις «Onroad», «Offroad», «Sport» και «Snow». Επιπλέον, δίπλα στο λεβιέ του DSG υπάρχουν τα χειριστήρια των επιλογών «ESC», «Ε-Mode» και «GTE-Mode».

Το βασισμένο στην πλατφόρμα MQB VW Cross Coupé GTE, εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο συνδυαστικής απόδοσης 360 ίππων. Αυτό αποτελείται από V6 άμεσου ψεκασμού 3.6 FSI κινητήρα ισχύος 280 ίππων και 350 Nm ροπής και από δύο ηλεκτροκινητήρες 54 ίππων και 200 Nm ροπής (εμπρός) και 116 ίππων και 270 Nm ροπής (πίσω). Τα ηλεκτρικά μοτέρ αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων – λιθίου χωρητικότητας 14,1 kWh τοποθετημένη στο κεντρικό τούνελ του αμαξώματος. Με την χρήση μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας το Cross Coupé GTE μπορεί να διανύσει αποστάσεις έως 32 χιλιομέτρων. Από πλευράς επιδόσεων, η τελική ταχύτητα είναι μάλλον χαμηλή στα 209 χλμ./ώρα, ενώ τα 0-96 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 6,0 δλ.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store