Νέο Vοlkswagen Caddy 1.0 TSI και 1.4 TGI φυσικού αερίου

Το πολύ δημοφιλές VW Caddy με τις 1,5 εκατομμύρια πωλήσεις παρουσιάζεται στη νέα, 4η κατά σειρά γενιά του, η οποία εκσυγχρονίζεται σε σχεδίαση, εφοδιάζεται με νέους κινητήρες και με νέα συστήματα ασφαλείας. Εξωτερικά και στο εσωτερικό διακρίνεται για τις πιο αιχμηρές γραμμές στου και τον πιο ευχάριστο διάκοσμο στα πρότυπα των νεότερων επιβατικών VW, ενώ εξοπλίζεται με νέο σύστημα infotainment, με κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος κ.α. Τα επίπεδα ασφάλειας αυξάνουν τα συστήματα City Emergency Braking (αυτόματο φρενάρισμα σε ταχύτητες κάτω των 30 χλμ./ώρα) και το Adaptive Cruise Control για ταχύτητες έως 160 χλμ./ώρα, που παρακολουθεί την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.

Πολλές είναι οι επιλογές των κινητήρων, αφού στην γκάμα του νέου Caddy περιλαμβάνονται ντίζελ, βενζίνης και φυσικού αερίου. Ο τελευταίος είναι ο 1.4 TGI με κατανάλωση 4,1 κιλά/100 χλμ. (3,1 €/100 χλμ. με την τρέχουσα τιμή 0,773 €/kg), ωστόσο δεν αναφέρεται αν είναι με τους 110 ίππους που εφοδιάζει και τα επιβατικά του ομίλου VW. Στους βενζίνης υπάρχουν οι επιλογές των 1.0 TSI 102 hp, 1.2 TSI 84 hp και 1.4 TSI 125 hp. Στους ντίζελ διατίθενται τέσσερις επιλογές με αποδόσεις από 75 έως 150 ίππους και κατανάλωση που ξεκινά κάτω από τα 4 λτ./100 χλμ. στην έκδοση Caddy panel van BlueMotion. Πιο αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Το λανσάρισμα του νέου VW Caddy θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου στη Γερμανία και αργότερα στις υπόλοιπες χώρες, με τιμές που ξεκινούν από 14.875 ευρώ για την αρχική έκδοση 1.2 TSI.

Get it on Google Play Download on the App Store