Volkswagen Golf Alltrack, Golf R Variant και Golf GTD Variant

H Volkswagen ξεκινά το λανσάρισμα της πιο «ειδικής» σειράς των στέισον βάγκον εκδόσεων του Golf Variant, του crossover Golf Alltrack, του «GTI» αλλά με ντίζελ κινητήρα Golf GTD Variant και του κορυφαίου Golf R Variant.

Στο Golf Alltrack, τον πιο περιπετειώδη χαρακτήρα του τονίζουν εξωτερικά τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά τμήματα χαμηλά στους προφυλακτήρες στις πόρτες και στα φτερά μαζί με τις ασημί ποδιές, η αυξημένη κατά 20 χλστ. απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, οι ράγες οροφής και οι ζάντες των 17 ιντσών. Για την κίνησή του υπάρχουν οι ντίζελ 1.6 TDI 110 HP, 2.0 TDI 150/184 HP και ο βενζίνης 1.8 TSI 180 HP. Όσον αφορά στην τετρακίνηση 4MOTION με το τελευταίας 5ης γενιάς συμπλέκτη Haldex μεταφέρει την ισχύ του κινητήρα στους εμπρός τροχούς ή και στους πίσω ανάλογα με την πρόσφυση. Εάν κριθεί απαραίτητο μπορεί το 100% της ροπής να μεταφερθεί στον πίσω άξονα. Επιπλέον, εφοδιάζεται με το EDS που λειτουργεί ως ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό και με την ενεργοποίηση του «Offroad» τίθεται σε λειτουργία το σύστημα ελέγχου κατάβασης.

Το Golf GTD Variant εφοδιάζεται με το 2.0 TDI κινητήρα απόδοσης 184 ίππων και 380 Nm ροπής, ο οποίος το επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα, καταναλώνοντας μόλις 4,4 λτ./χλμ. καύσιμο. Εξωτερικά τη δυναμική εικόνα του τονίζουν οι σπορτίφ προφυλακτήρες με τις κυψελωτές γρίλιες, τα σκουρόχρωμα πίσω φωτιστικά σώματα, οι ζάντες των 17 ιντσών, οι μαύρες ράγες οροφής και οι χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης. Επίσης, εφοδιάζεται και με σπορ χαμηλωμένη κατά 15 χλστ. ανάρτηση.

Τέλος, το Golf R Variant, συνδυάζει τις υψηλότερες επιδόσεις με 605 λτ. για τις αποσκευές. Την τροφοδοσία του αναλαμβάνει ο 2.0 TSI κινητήρας απόδοσης 300 ίππων και 380 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο DSG και μόνιμη τετρακίνηση. Η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 20 χλστ., ενώ προαιρετικά εφοδιάζεται με την τελευταίας γενιάς ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC. Το Golf R Variant επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,1 δλ., ενώ η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 7,0 λτ./100 χλμ. και 163 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store