Νέο VW Tiguan έως 240 PS και κατανάλωση από 1,9 λτ./100 χλμ.!

Η Volkswagen αποκαλύπτει πλήρως το νέο δημοφιλές μικρομεσαίο SUV μοντέλο της, το δεύτερης γενιάς Tiguan, το οποίο παρουσιάζεται πλήρως εκσυγχρονισμένο, με υψηλή τεχνολογία και για πρώτη φορά σε plug-in hybrid έκδοση GTE. Τέσσερις θα είναι οι εκδόσεις, η πιο σπορ Tiguan R-Line, οι κλασικές για δρόμο και εκτός δρόμου και η GTE.

Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα MQB, ζυγίζει πάνω από 50 κιλά λιγότερα συγκριτικά με το προγενέστερο, ενώ παράλληλα χάρη και στις αυξημένες διαστάσεις του αμαξώματος (μήκος 4,49 μέτρα) προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές (από 615 έως 1.655 λίτρα). Επιπλέον στο πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό του με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Active Info Display των 12,3 ιντσών, την πιο αιχμηρή αισθητική και τη μεγάλη οθόνη αφής των 8,0 ιντσών (5,0 ιντσών στάνταρ), είναι μοντέρνο και κομψό.

Σε επίπεδο κινητήρων, το νέο Tiguan θα προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα μηχανικών συνόλων, ισχύος από 115 έως 240 ίππους, τα οποία διαθέτουν υψηλότερη απόδοση αλλά χαμηλότερη κατανάλωση από του  πρώτης γενιάς Tiguan. Παράλληλα το νέο σύστημα τετρακίνησης 4MOTION Active Control με 5ης γενιάς συμπλέκτη Haldex επιτρέπει στον οδηγό να το προσαρμόσει πιο εξατομικευμένα και εύκολα ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες σε τέσσερα διαφορετικά προγράμματα.

Όσο για το Tiguan GTE συνδυαστικής ισχύος 218 ίππων εφοδιάζεται με 1.4 TSI κινητήρα ισχύος 156 ίππων και με ηλεκτρικό μοτέρ που αντλεί ενέργεια από μπαταρία ιόντων – λιθίου και είναι ενσωματωμένο στο 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG). Το Tiguan GTE διαθέτει τέσσερις επιλογές κίνησης, τις E-Mode, Hybrid, Battery Charge ή GTE. Με την επιλογή της E-Mode μπορεί να κινηθεί σε ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα και για αποστάσεις έως 50 χλμ. μόνο με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Η VW ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση μόλις 1,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 42 γρ./χλμ. Από πλευράς επιδόσεων, το Tiguan GTE επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store