Vοlkswagen e-Golf Touch με επόμενης γενιάς σύστημα infotainment

Στην έκθεση CES, η Volkswagen παρουσιάζει παράλληλα με το ηλεκτρικό BUDD-e των 309 ίππων και το e-Golf Touch με το επόμενης γενιάς σύστημα infotainment, που βρίσκεται κοντά στο στάδιο της παραγωγής. Να υπενθυμίσουμε ότι στην περσινή έκθεση CES, η VW είχε παρουσιάσει το Golf R Touch, το οποίο διέθετε και μια μεγάλη οθόνη 12,8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα που ελεγχόταν μέσω των κινήσεων του χεριού και των δακτύλων.

Ανάλογη τεχνολογία διαθέτει και η μικρότερη αλλά πιο εξελιγμένη γενιά του συστήματος Modular Infotainment Toolkit (MIB) με την υψηλής ευκρίνειας οθόνη των 9,2 ιντσών (1280 x 640 pixels). Όλες οι λειτουργίες και ενδείξεις είναι ενσωματωμένες σε μια διάφανη γυάλινη επιφάνεια, η οποία περιλαμβάνει στο αριστερό μέρος τέσσερα κουμπιά αφής (Menu, Home, Car, App) και ένα περιστροφικό μπουτόν. Μπορούν να ταξινομηθούν έως δέκα διαφορετικές λειτουργίες ή και μία που καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη, όπως για παράδειγμα ο χάρτης του συστήματος πλοήγησης.

Ντεμπούτο στο νέο VW e-Golf Touch κάνει και το νέας γενιάς σύστημα ελέγχου φωνητικών εντολών και η ενεργοποίηση του συστήματος απλά λέγοντας κάτι σαν «Hello Volkswagen», αντί να πατήσει ο οδηγός κάποιο κουμπί για να τεθεί το σύστημα σε λειτουργία. Το νέο σύστημα voice control θα κάνει την εμφάνισή του στις αγορές προς τα τέλη του καλοκαιριού του 2016, ξεκινώντας από τις Η.Π.Α.

Οι λειτουργίες και εφαρμογές του εξελιγμένου αυτού συστήματος infotainment είναι πάρα πολλές μέσω και των προσωπικών ρυθμίσεων που μπορούν να γίνουν. Επιγραμματικά περιλαμβάνει WiFi hotspot, τρίτης γενιάς Media Control με Video streaming και Audio streaming, App Connect & WiFi, εφαρμογές για Χάρτες και Μουσική, ασύρματο App Connect με CarPlay Wireless και MirrorLink, σύστημα Volkswagen Car-Net, δυνατότητα κοινοποιήσεων και απαντήσεων στο Facebookή Twitter μέσω φωνητικών εντολών κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store