Νέο Volkswagen Tiguan GTE Active Concept 1.4 TSI 225 PS

Το νέο οικολογικό αλλά και σκληροτράχηλο Tiguan GTE Active Concept παρουσιάζει η Volkswagen στην σημαντικότερη αγορά των SUV αυτοκινήτων, αυτή των Η.Π.Α.  Το εν λόγω πρωτότυπο μοντέλο βασίζεται στο ολοκαίνουργιο VW Tiguan, όμως διαθέτει all-wheel plug-in hybrid σύστημα και επόμενης γενιάς σύστημα infotainment με οθόνη αφής 9,2 ιντσών που ελέγχεται και μέσω των κινήσεων του χεριού, αντίστοιχη με αυτή του e-Golf Touch. Παράλληλα το Tiguan θα λανσαριστεί στις Η.Π.Α. την άνοιξη του 2017 και σε έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο και επτά θέσεις.

Αρχικά το Tiguan GTE Active Concept κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις με την σκληροτράχηλη εμφάνισή του. Τα χωμάτινα ελαστικά διαστάσεων 245/70 με 16 ιντσών ζάντες, η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, οι προστατευτικές ποδιές, οι ράγες οροφής και τα LED φώτα ομίχλης σε αυτή, καθώς και μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους προφυλακτήρες, θόλους και μασπιέ τονίζουν τον off road χαρακτήρα του.

Το plug-in hybrid σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ και ένα θερμικό. Το εμπρός ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 54 ίππους και 220 Nm ροπής, το πίσω έχει ισχύ 115 ίππων και 270 Nm ροπής και ο TSI αποδίδει 150 ίππους και 250 Nm ροπής (συνδυαστική απόδοση 225 ίππων).

Toυβριδικό σύστημα συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 6DSG, με τετρακίνηση 4MOTION και με μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 12,4 kWh, η οποία φορτίζει μέσω εξωτερικής πηγής ή μέσω του TSI. Κατά την εκκίνηση γίνεται χρήση μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας και σε κανονικές συνθήκες η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Μόλις διαγνωστεί απώλεια πρόσφυσης εμπλέκεται και το εμπρός διαφορικό σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Το Tiguan GTE Active Concept μπορεί να διανύσει έως 32 χλμ. μόνο με τις μπαταρίες, ενώ η συνδυαστική του αυτονομία (με τη δεξαμενή βενζίνης των 64 λτ.) φτάνει τα 933 χλμ.

Επιπλέον, ο οδηγός μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου 4MOTION Active Control μπορεί να επιλέξει ένα από τα έξι προγράμματα κίνησης: Onroad (Comfort ή Eco), Offroad (Rocks, Sludge & Sand ή Gravel), Sport, Snow, Charge και Battery Hold.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store