Νέο Volkswagen Polo το 2017 και με κινητήρες 1.5 TSI και TDI

Σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, η Volkswagen αναμένεται να λανσάρει το νέο Polo, το οποίο θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και θα είναι μεγαλύτερο, πιο ποιοτικό, εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και εφοδιασμένο με νέους κινητήρες. Σχεδιαστικά θα ακολουθεί τη νέα φιλοσοφία της μάρκας (ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες), που έχουμε δει μεταξύ άλλων μοντέλων και στο νέο Tiguan.

Το νέο Polo θα είναι το πρώτο μικρό αυτοκίνητο του ομίλου VW που θα βασίζεται στη μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμας MQB, την A0 η οποία θα εξασφαλίζει παράλληλα μείωση του βάρους και αύξηση της ακαμψίας. Σύμφωνα με πηγές από την Αγγλία, το νέο Polo θα έχει κατά περίπου 90 χιλιοστά μακρύτερο μεταξόνιο και θα φτάνει τα 2.560 χλστ, έναντι 2.470 χλστ. του υπάρχοντος μοντέλου. Επιπλέον, θα διαθέτει πιο κοντούς προβόλους, που σημαίνει ότι το συνολικό μήκος του αμαξώματος θα είναι γύρω στα τέσσερα μέτρα. Πρακτικά με την χρήση μακρύτερου μεταξονίου επιτυγχάνονται μεγαλύτεροι χώροι για τους επιβάτες και καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Από πλευράς κινητήρων, στη βάση θα υπάρχει ο 1.0 MPI των 75 ίππων και κατόπιν ο 1.0 TSI με περίπου 100 και 115 ίππους. Οι 1.4 TSI και 1.4 TDI θα αντικατασταθούν από τα νέα 1.5 λτ. μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, με ισχύ που θα φτάνει έως τους 150 ίππους στους βενζίνης και έως τους 130 ίππους στους ντίζελ.

Έμφαση θα δοθεί ακόμα στην ποιότητα κατασκευής και στην τεχνολογία. Το νέο Polo θα εξοπλίζεται με τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και εξελιγμένο infotainment, το οποίο θα προέρχεται από το ανανεωμένο Golf, που αναμένεται προς τα τέλη του 2016. Μετά το λανσάρισμα του νέου Polo, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του πρώτου SUV Polo.

Get it on Google Play Download on the App Store