Made in China το πρώτο ηλεκτρικό της Volvo

Η Volvo επιβεβαίωσε και επισήμως πως το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στην Κίνα από όπου και θα εξάγεται από εκεί για όλες τις αγορές. Μάλιστα δήλωσε πως το αυτοκίνητό της, για το οποίο δεν έδωσε ιδιαίτερες πληροφορίες θα είναι έτοιμο το 2019.

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo θα πατάει στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) η οποία αποτελεί συμπαραγωγή της σουηδικής μάρκας με την Lynk & CO, συγγενική της Zhejiang Geely Holding στην οποία ανήκει η Volvo.

Πρόκειται για ένα εξολοκλήρου νέο μοντέλο, το οποίο παρόλα αυτά η Volvo δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι SUV, Crossover ή sedan, λέγοντας απλώς πως «θα είναι ένα αμάξωμα το οποίο θα έχει παγκόσμια απήχηση και αποδοχή. Αρχικά θα ξεκινήσουμε την παραγωγή του ως ηλεκτρικό ενώ θα ακολουθήσουν και συμβατικές εκδόσεις.».

Όσον αφορά στην χώρα κατασκευής ο πρόεδρος της Volvo κύριος Hakan Samuelsson δήλωσε πως «είναι μία λογική επιλογή η Κίνα, καθώς η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να μειώσει τους ρύπους των οχημάτων. Η Volvo υποστηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και η απόφασή μας υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο που θα παίξει η Κίνα στο ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και έχει φιλόδοξους στόχους για το μέλλον.».

Διαβάστε επίσης: 

Το Volvo XC60 Polestar θα τα βάλει με BMW M και Mercedes-AMG

Volvo XC60 με έκπτωση έως 7.000 ευρώ

Δοκιμή Volvo XC90 T6 AWD 2.0 320 hp 7θέσιο

Get it on Google Play Download on the App Store