Volvo Concept Coupé: Εντυπωσιακό με 400 PS

Μετά από μια σειρά teaser φωτογραφιών και video, η Volvo αποκαλύπτει πλήρως το πολύ εντυπωσιακό σχεδιαστικά Concept Coupé μοντέλο, δείχνοντάς μας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας, αλλά και πως θα είναι το μελλοντικό P 1800. Η σχεδίαση του Concept Coupé είναι εμφαντική με δυναμικά χαρακτηριστικά, ισορροπημένες αναλογίες όγκων, χαμηλή οροφή, τονισμένους ώμους και χυτή «ουρά», ενώ τον σπορτίφ χαρακτήρα του ενισχύουν οι 21 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό, η λαβή του μοχλού ταχυτήτων, από κατεργασμένο κρύσταλλο, δημιουργεί έναν άμεσο συνειρμό σκανδιναβικής σχεδιαστικής παράδοσης. Η σημασία στη λεπτομέρεια και η χρήση υλικών όπως το φυσικό ξύλο για τα διακοσμητικά φιλέτα και το γνήσιο πολυτελές δέρμα γύρω από τον πίνακα οργάνων, συμβάλλουν στην αίσθηση μοναδικότητας και υψηλής αισθητικής που θέλει να εκπέμψει το Volvo Concept Coupé.

Η προσήλωση που δείχνει η Volvo στην ανθρωποκεντρική σχεδίαση, εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο στην κεντρική κονσόλα του Volvo Concept Coupé. Πρόκειται για μία μεγάλων διαστάσεων οθόνη αφής, τοποθετημένη κατά τον κάθετο άξονα, που λειτουργεί διαδραστικά με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οπτική απεικόνιση λειτουργιών και ενδείξεων στο παρμπρίζ, εμπρός από τον οδηγό (head-up display). Η απουσία κουμπιών είναι εμφανής και το μήνυμα της σχεδιαστικής ομάδας αρκούντως σαφές: Πλήρης έλεγχος όλων των λειτουργιών, με συμμετοχή του οδηγού αλλά χωρίς απόσπαση προσοχής! Η συνδεσιμότητα στο Volvo Concept Coupé είναι εξίσου πλήρης και εκφράζεται σε πολλές εφαρμογές, χωρίς όμως να διακυβεύεται η ασφάλεια.

Η νέα εξελιγμένη αποκλειστικά από τη Volvo και για δική της χρήση, μεταβλητή πλατφόρμα SPA στην οποία εξελίχθηκε το Concept Coupe θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο νέο XC90 που αναμένεται στα τέλη του 2014, ενώ αργότερα σε αυτή θα βασιστούν και όλα τα μεσαία και μεγάλα μοντέλα της φίρμας. Για την κίνησή του φροντίζει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με το νέο 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης Drive-E των 2.0 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, συνδυαστικής απόδοσης 400 ίππων και 588 Nm ροπής.

Το Volvo Concept Coupé αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο «δείγμα γραφής» του Τόμας Ίνγκενλατ, (Thomas Ingenlath), του νέου Ανώτερου Αντιπρόεδρου Σχεδιασμού της Volvo.  Εμπνευσμένο από το σύγχρονο, σκανδιναβικό τρόπο ζωής και το σουηδικό design, το Volvo Concept Coupé είναι το πρώτο από τρία συνολικά πρωτότυπα (τα άλλα δύο θα ακολουθήσουν σε επόμενες μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτου) που θα αποκαλύψουν τις δυνατότητες που προσφέρει στη Volvo η Scalable Product Architecture – SPA (Αρχιτεκτονική Μεταβλητού Προϊόντος).

Get it on Google Play Download on the App Store