Το ιδιαίτερο σχεδιαστικά Volvo Concept Estate συμπληρώνει την τριλογία




Το τρίτο κατά σειρά πρωτότυπο μοντέλο της Volvo μετά το Concept Coupe και πιο πρόσφατα το Concept XC Coupe, είναι το Concept Estate με την ιδιαίτερη αισθητική, η οποία υιοθετεί στοιχεία από τα δύο προηγούμενα πρωτότυπα δείχνοντας και αυτό με την σειρά του την σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η σουηδική φίρμα σε μελλοντικά της μοντέλα (π.χ. το XC90).

Το βασισμένο στη νέα μεταβλητή πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture) Volvo Concept Estate συνδυάζει στοιχεία από τα στέισον βάγκον και τα κουπέ αυτοκίνητα, όπως είναι η μακριά οροφή, τα μεγάλα πλευρικά παράθυρα, η έλλειψη κεντρικής κολόνας και πλαισίου στα παράθυρα των εμπρός θυρών και το 4θέσιο εσωτερικό. Στην καμπίνα του Volvo Concept Estate υπάρχουν νέες επενδύσεις σε σχέση με το Concept Coupe, ενώ και εδώ κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, μέσω της οποίας ελέγχονται οι περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου.  

Τεχνικά στοιχεία για το Concept Estate δεν ανακοινώνει η Volvo, ωστόσο να υπενθυμίσουμε πως το Concept Coupe τροφοδοτούσε ένα υβριδικό σύνολο με το νέο 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης Drive-E  των 2.0 λίτρων, συνδυαστικής απόδοσης 400 ίππων και 588 Nm ροπής.




Get it on Google Play Download on the App Store