Νέο Volvo S60 Cross Country είναι το πρώτο σεντάν crossover!

Η Volvo παρουσιάζει το πρώτο premium σεντάν S60 Cross Country με τις ίδιες ικανότητες και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με εκείνα των υπολοίπων Cross Country μοντέλων της. Όπως και το V60 Cross Country, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το S60 Cross Country διαθέτει αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 65 χλστ., κάτι που αρχικά τουλάχιστον ίσως ξενίζει γιατί δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε «υπερυψωμένα» σεντάν. Παράλληλα, εφοδιάζεται με το ίδιο σύστημα τετρακίνησης (AWD), που το καθιστά το μόνο crossover σεντάν παντός δρόμου στην αγορά. Στην Ευρώπη, το S60 Cross Country θα διατίθεται επίσης με κίνηση μόνο εμπρός. 

Το S60 Cross Country θα εξοπλίζεται με τον πανίσχυρο κινητήρα βενζίνης T5 με τετρακίνηση (AWD) και απόδοση 254 ίππους. Η προσθιοκίνητη έκδοση θα χρησιμοποιεί τον diesel κινητήρα D4 190 ίππων, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια κινητήρων Drive-E της Volvo, ενώ θα λανσαριστεί επίσης μια έκδοση diesel D4 με τετρακίνηση (AWD) βασιζόμενη στον 5κύλινδρο κινητήρα diesel 2.4 λίτρων.

Το νέο S60 Cross Country θα εφοδιάζεται με ζάντες τόσο 18″ όσο και 19″, με ελαστικά υψηλού προφίλ, που προσφέρουν άνεση αλλά και προδιαθέτουν αισθητικά για κίνηση παντός δρόμου ενώ περιορίζουν τον θόρυβο από τον δρόμο και προσφέρουν επιπλέον αυξημένη προστασία των τροχών όταν απαιτείται.

Το S60 Cross Country αναμένεται να είναι διαθέσιμο για παραγγελία στις αρχές του καλοκαιριού. Οι εκδόσεις που θα λανσαριστούν στην ελληνική αγορά θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Get it on Google Play Download on the App Store