Πως σχεδιάζει η Volvo τις μετακινήσεις των μωρών (+video)

Η ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο είναι μείζονος σημασίας, δυστυχώς όμως παραμελείται από πολλούς ανεύθυνους νέους γονείς και είναι τραγικό να βλέπεις παιδιά χωρίς ζώνη στο πίσω κάθισμα να είναι όρθια και να χοροπηδούν. Παράλληλα δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι στις δοκιμές πρόσκρουσης που διενεργεί ο Euro NCAP περιλαμβάνονται και τεστ ασφαλείας των παιδιών στο πίσω κάθισμα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες από την πλευρά τους προτείνουν παιδικά καθίσματα που ταιριάζουν καλύτερα στα μοντέλα τους, μεταξύ των οποίων και η Volvo. H Σουηδική μάρκα κάνει ένα βήμα παραπέρα και παρουσιάζει το σύστημα Excellence Child Seat Concept, που εξασφαλίζει τη μέγιστη άνεση τόσο για το γονιό στο πίσω κάθισμα όσο και για το μωρό. Το πρωτότυπο αυτό ειδικά σχεδιασμένο παιδικό κάθισμα στηρίζεται σε μια βάση που έχει τοποθετηθεί στη θέση του καθίσματος του συνοδηγού. Το κάθισμα περιστρέφεται και ασφαλίζει με την πλάτη προς το εμπρός μέρος, έτσι ώστε ο γονιός να έχει πλήρη έλεγχο του μωρού. Επιπλέον, η βάση διαθέτει ειδικές θέσεις για μπιμπερό και μεγάλη θήκη από κάτω για πάνες, κουβέρτες και όλα τα μωρουδιακά κομφόρ.

Ωστόσο, το βασικό του μειονέκτημα είναι ότι καταργεί τη θέση του ενήλικα εμπρός, αφού θα ήταν μάλλον καλύτερα το παιδικό κάθισμα με κάποιο τρόπο να στηριζόταν στην ανακλινόμενη πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού και όχι σε κάποια βάση.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store