Η Volvo εξαγοράζει την εταιρεία σπορ αυτοκινήτων Polestar

Η Volvo ανακοινώνει την εξαγορά του 100% των μετοχών της σουηδικής εταιρείας αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων Polestar. Η εξαγορά περιλαμβάνει και το εμπορικό σήμα της Polestar, με τη Volvo να σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ονομασία Polestar για όλα τα μοντέλα της υψηλών επιδόσεων.

Η Volvo και η Polestar έχουν μία πολύ μεγάλη κοινή ιστορία. Συνεργάζονται στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1996 και έχουν παρουσιάσει πρόσφατα εκδόσεις Polestar μοντέλων της Volvo, που συνδυάζουν την άνεση με την υψηλή ισχύ και την σπορτίφ οδηγική αίσθηση.

Η Volvo υπολογίζει σε πώληση 750 περίπου S60 Polestar και V60 Polestar για το 2015, σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνολικά, οι πωλήσεις υψηλών επιδόσεων μοντέλων Polestar το 2015 αναμένονται να ξεπεράσουν τις 1.500. Σε αυτά τα νούμερα φυσικά δεν περιλαμβάνονται τα μετά την πώληση (after market) βελτιωτικά πακέτα της Polestar, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή -και στην Ελλάδα- ανάμεσα στους κατόχους μοντέλων της Volvo.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξαγορά, ιδίως όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη, δεν έχουν ανακοινωθεί. Όλο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της Polestar θα απορροφηθεί από τη Volvo Cars. Η αγωνιστική ομάδα της Polestar θα παραμείνει υπό τη διεύθυνση του Κρίστιαν Νταλ (Christian Dahl), παλιού οδηγού αγώνων και μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη της Polestar, αλλά με διαφορετικό όνομα, το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής ανακοίνωσης.

Πληροφοριακά, τα Volvo S60 Polestar και V60 Polestar διαθέτουν ένα εξελιγμένο από την Polestar σασί και χρησιμοποιούν κινητήρα Τ6 ισχύος 350 ίππων, που εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store