Νέο Volvo V90 με κορυφαίες ανέσεις και πολυτέλεια

Η Volvo παρουσίασε πριν από λίγη ώρα σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη το νέο V90, το οποίο αποτελεί την πιο πρακτική, στέισον βάγκον έκδοση του νέου σεντάν Volvo S90

Το νέο V90, όπως και τα προηγούμενα δύο μοντέλα της γκάμας των «90» (μαζί με το XC90), βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Πρόκειται για τη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα της Volvo, η οποία προσφέρει στη σουηδική μάρκα ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία.

Το μεγάλων διαστάσεων αμάξωμά του παρουσιάζει αρμονική και επιβλητική σχεδίαση, ενώ σε σχέση με το S90 διαφοροποιείται κυρίως από τη μεσαία κολόνα και πίσω. Παρόμοιο είναι και το εσωτερικό με τη διάχυτη πολυτέλεια, για το οποίο παράλληλα η Volvo αναφέρει ότι ο χώρος αποσκευών και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι κορυφαίοι. Προς το παρόν όμως δεν ανακοινώνονται χωρητικότητες και τεχνικές προδιαγραφές.

Το νέο V90 προσφέρει τεχνολογία αιχμής. Το Pilot Assist εξασφαλίζει χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης. Τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στο κόσμο που διαθέτει το νέο V90 περιλαμβάνουν έως και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση ενώ το Apple Car Play ανεβάζει την εμπειρία της συνδεσιμότητας σε κορυφαία επίπεδα. Παράλληλα, στο μηχανολογικό τομέα το νέο V90 θα διαθέτει και την T8 Twin Engine plug-in υβριδική έκδοση ισχύος 410 ίππων, ενώ η αυτονομία μόνο με ηλεκτροκίνηση θα είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα.

Το νέο Volvo V90 κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο τοy στο κοινό, μαζί με το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ευρώπη νέο S90, στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο. Στην Ελλάδα αναμένεται μετά το καλοκαίρι.

Get it on Google Play Download on the App Store