Ράλλυ Ακρόπολις 2013: Ανατροπές την 1η μέρα

Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει την φήμη του πιο σκληρού αγώνα στο WRC, γεγονός που επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία χρονιά από την πρώτη κιόλας μέρα. Έτσι στην ειδική διαδρομή Κινέτα-Πίσσια των 47,70 χιλιομέτρων, το φαβορί του αγώνα Sebastien Ogier με το VW Polo R WRC εγκατάλειψε ύστερα από ένα κλατάρισμα και κατόπιν από πρόβλημα στην πίεση καυσίμου. Παράλληλα, το δεύτερο φαβορί και διεκδικητής του τίτλου, Mikko Hirvonen, έχασε 6 ολόκληρα λεπτά από με το σύστημα διεύθυνσης του Citroen DS3. Εκτός μάχης τέθηκε ακόμα ο Mads Ostberg με το Ford Fiesta WRC, ο οποίος έχασε τον τροχό του αυτοκινήτου του.

Με όλες αυτές τις… αναποδιές ωφελημένος βγήκε ο νεαρός Ρώσος Evgeny Novikov με το Ford Fiesta WRC της Qatar M-Sport, κάνοντας ένα ταχύ χρόνο στην Κινέτα-Πίσσια, όπως και στη 2η νυχτερινή ειδική διαδρομή με αποτέλεσμα να «ανοίξει» σημαντική διαφορά από τον 2ο στην κατάταξη, Dani Sordo. Στην Τρίτη θέση βρέθηκε Jari-Matti Latvala με το VW Polo R WRC αντιμετωπίζοντας και αυτός κάποια προβλήματα με το χειρόφρενο.

Από τις ελληνικές ομάδες μεταξύ των σημαντικότερων εγκαταλείψεων ήταν αυτή του Λάμπρου Αθανασούλα με το Mitsubishi Lancer EVO X της Ralliart Italy, λόγω σπασμένου ψαλιδιού. Σήμερα συνεχίζει η έντονη δράση στις ειδικές διαδρομές της Πελοποννήσου, με τέσσερις επαναλαμβανόμενες ε.δ. (Κλένια-Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι, Ζήρεια) και συνολικά 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα. 

Πατήστε εδώ για να δείτε το Πρόγραμμα και τους Χάρτες του Rally Acropolis 2013

Get it on Google Play Download on the App Store