O Juho Hänninen οδηγός του Hyundai i20 WRC

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε τον Φιλανδό οδηγό Juho Hänninen ως έναν από τους οδηγούς δοκιμών της ομάδας για το 2013, τερματίζοντας τη φημολογία εβδομάδων για τον άνθρωπο μυστήριο που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 WRC το Μάιο. Η Hyundai Motorsport ιδρύθηκε στις αρχές του έτους, σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Alzenau της Γερμανίας και έχει προσλάβει κορυφαίους ειδικούς σε κάθε επίπεδο της ομάδας.

Οι οδηγοί δοκιμών αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος ανάπτυξης της ομάδας και απαιτείται να έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες και την εμπειρία για να αναπτύξουν ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο αγώνων ράλι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έξι μήνες πριν από το ντεμπούτο της στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο του 2014, η Hyundai Motorsport βρίσκεται στη διαδικασία διεξαγωγής ενός εντατικού πρόγραμμα δοκιμών για την αξιολόγηση και την ανάπτυξη του i20 WRC σε όλα τα εδάφη και τις συνθήκες.

Ο Juho Hänninen ήταν ο πρωταθλητής του IRC (Intercontinental Rally Challenge) του 2010, όπως και του FIA Super 2000 του 2011 και του FIA European Rally Championship του 2012. Η συνεισφορά του θα είναι πολύτιμη για την ομάδα, ώστε να προετοιμάσει την επίθεσή της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014 FIA World Rally. Η Hyundai Motorsport θα είναι σύντομα σε θέση να ανακοινώσει και έναν δεύτερο οδηγό δοκιμών για το υπόλοιπο της φάσης δοκιμών του 2013. Οι οδηγοί του 2014 θα ανακοινωθούν έως το τέλος του έτους.

Ο αρχηγός της ομάδας της Hyundai Motorsport, Michel Nandan σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Juho στην ομάδα για το πρόγραμμα δοκιμών μας του 2013. Είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία και το υπόβαθρο του θα συμβάλει στο έργο μας και είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα. Έχουμε αποφασίσει να συνεργαστούμε με διαφορετικούς οδηγούς, με μοναδικές ικανότητες και δυνατότητες αυτό το έτος, πράγμα το οποίο θα μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το 2014.»

Αντίστοιχα, ο Hänninen, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που αποτελώ μέρος του προγράμματος δοκιμών της Hyundai Motorsport για το τρέχον έτος. Είναι μια φανταστική ευκαιρία να συνεργαστώ στενά με έναν κατασκευαστή και να συμβάλλω σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Η πρώτη δοκιμή με το i20 WRC ήταν πολύ θετική για μένα. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με τη πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα μέχρι τώρα σε αυτό το απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα. Νιώθω άνετα με όλους τους συνεργάτες στην ομάδα και ανυπομονώ να συνεχίσω να εργάζομαι μαζί τους, τους επόμενους έξι μήνες.» 

Get it on Google Play Download on the App Store