Rallye Monte Carlo: Πρώτη νίκη του Sebastien Ogier για το 2014

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το WRC πραγματοποιήθηκε στο Monte Carlo όπου και ο Sebastien Ogier με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι πέτυχε την πρώτη του νίκη φέτος και την πρώτη του στο συγεκριμένο Ράλι. Ο Γάλλος αν και στην αρχή αντιμετώπιζε προβλήματα (βρέθηκε 47 δλ. πίσω την πρώτη μέρα), ανέβασε ρυθμό και πίεσε τόσο ώστε να καλύψει την διαφορά ενώ παράλληλα κέρδισε και τις 6 από τις 15 ειδικές διαδρομές αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον πολύ καλό σε όλο τον αγώνα Βouffier (με Ford Fiesta της M-Sport) με διαφορά 1 λεπτού και 19 δλ.

Ο Βοuffier που πέρυσι είχε και πάλι καλή επίδοση σε αυτό τον αγώνα με την 5η θέση της γενικής έδωσε πολύ καλά δείγματα και ήταν από τις εκπλήξεις του αγώνα μαζί με τους πολύ δυνατούς R. Kubica (με Ford Fiesta της RK M-Sport) που βρισκόταν στην 3η θέση μέχρι την εγκατάλειψή του στην 9η ε.δ. αλλά και τον K. Meeke που τερμάτισε τελικά 3ος.Τόσο ο Bouffier όσο και ο Meeke  ωστόσο είχαν και την τύχη με το μέρος τους αφού στην επίδοσή τους συνέβαλε και η εγκατάλειψη τόσο του D. Sordo (Hyundai i20 WRC) όσο και του Kubica.

Ατυχος εκτός από τον Sordo ήταν και ο άλλος οδηγός της Hyundai ο πολλά υποσχόμενος  T. Neuville με το νέο Hyundai i20 WRC που εγκατέλειψε από έξοδο στην πρώτη μόλις ειδική. Στην 4η θέση βρέθηκε ο M. Ostberg (Citroen DS3 WRC) αφήνοντας πίσω του τον έτερο οδηγό της Volkswagen Motorsport, J.M. Latvala που παραδοσιακά δυσκολεύτηκε πάλι στις ειδικές του Monte Carlo, ενώ ο E. Evans (Ford Fiesta της M-Sport) τερμάτισε στην 6η θέση.

Στην 7η θέση βρέθηκε το τρίτο Polo WRC του A. Mikkelsen ενώ στις θέσεις 8, 9 και 10 τερμάτισαν αντίστοιχα οι J.Melicharek (Ford Fiesta RS WRC), M. Gamba (Peugeot 207 S2000) και Y. Protasov (Ford Fiesta R5).

Ο επόμενος αγώνας του WRC θα πραγματοποιηθεί στην Σουηδία το τριήμερο 5 έως 8 Φεβρουαρίου 2014.

Get it on Google Play Download on the App Store