Νικητής ο Neuville με το Hyundai i20 WRC στη Γερμανία

Στο άκρως επεισοδιακό Ράλι WRC της Γερμανίας, νικητής στέφθηκε ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC, αφού οι προπορευόμενοι Jari-Matti Latvala με Polo WRC και Kris Meeke με Citroen DSE WRC είχαν εξόδους. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της Hyundai στον 9ο γύρο του φετινού WRC, ενώ κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Dani Sordo που τερμάτισε στη δεύτερη θέση και έκανε το 1-2 για την Hyundai. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο Neuville κατάφερε και πήρε τη νίκη, τρεις μέρες μετά αφού σχεδόν κατέστρεψε το αυτοκίνητο, ύστερα από 6 τούμπες που έφερε στο shakedown. Όμως η ομάδα των μηχανικών της Hyundai εργάστηκε ακατάπαυστα για 18 ώρες προκειμένου να επαναφέρει το αυτοκίνητο σε θέση μάχης.

Ο Latvala ενώ είχε ξεκινήσει γρήγορα στην πρώτη ειδική διαδρομή, τελικά σήμερα βγήκε εκτός δρόμου σε αμπελώνες περίπου 14 χλμ. μετά την ειδική διαδρομή Dhrontal των 18.03 χλμ., αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στο Meeke που ακολουθούσε. Ωστόσο, ο τελευταίος χτύπησε σε τοίχο και έμεινε εκτός αγώνα.

Η Volkswagen έχασε αμφότερους τους Latvala και Ogier και έληξε άδοξα το σερί των 12 νικών που ξεκίνησε από την Αυστραλία τον περασμένο χρόνο. Παρόλα αυτά ο Latvala, o Ogier ή ο Mikkelsen παραμένουν οι κύριοι διεκδικητές για τη μάχη του πρωταθλήματος των οδηγών του WRC 2014.

Get it on Google Play Download on the App Store