Αποκαλυπτήρια του νέου Polo R WRC με νέα «πολεμική» στολή

Η Volkswagen Motorsport παρουσίασε στην Autostadt του Wolfsburg το δεύτερης γενιάς Polo R WRC με νέα εμφάνιση στο αμάξωμα. Το κυρίαρχο λευκό του προγενέστερου Polo R WRC αντικαταστάθηκε από σκούρο μπλε, ενώ από τη μέση και πίσω κυριαρχεί και πάλι το λευκό. Επίσης, στο πλάι ξεχωρίζει το λογότυπο της VW και πίσω το «Polo».

Εκτός από τις αλλαγές στο αμάξωμα, έγιναν βελτιώσεις και στα μηχανικά μέρη, μεταξύ των οποίων η μεγαλύτερη καινοτομία αφορά το υδραυλικά ενεργοποιούμενο κιβώτιο ταχυτήτων που χειρίζεται μέσω του shift paddle στη κολόνα του τιμονιού. Παράλληλα τα τρία τέταρτα των μηχανικών μερών ελέγχθηκαν ξανά και κάποια αναβαθμίστηκαν με σκοπό να είναι όλα απλούστερα, ελαφρύτερα και ισχυρότερα.

Από πλευράς οδηγών, ο περσινός πρωταθλητής Sébastien Ogier ανυπομονεί για τη νέα αγωνιστική σεζόν, ο Jari-Matti Latvala δήλωσε ότι το νέο αυτοκίνητο είναι ταχύτερο από το προγενέστερο και ο Andreas Mikkelsen θα οδηγήσει το Polo WRC του 2014 στην αρχή της σεζόν. Όσο για τον τεχνικό διευθυντή της Volkswagen Motorsport, Jost Capito ήταν ευχαριστημένος με το γεγονός.

Get it on Google Play Download on the App Store