WRC Rally Mexico: Ήρθε η ώρα του Ogier

Με χαρακτηριστική ευκολία πέτυχε την δεύτερη νίκη του σε 3 αγώνες ο Sebastien Ogier στο Ράλι του Μεξικού, παίρνοντας έτσι και την πρώτη νίκη της VW Motorsport σε χωμάτινο έδαφος. Ο Γάλλος ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη και όλα δείχνουν ότι έχει βάλει πλώρη για το πρώτο του πρωτάθλημα αφού κανείς δεν φαίνεται ικανός να ανακόψει την πορεία τόσο εκείνου όσο και του Polo WRC.  

Η πρώτη ημέρα του Ράλι περιελάμβανε 2 ε.δ. συνολικών 3,65 χλμ. εκ των οποίων την πρώτη κέρδισε ο Τ. Neuville με Ford Fiesta WRC και την 2η ο S.Ogier. Οι διαφορές που σχηματίστηκαν σαφώς ήταν μικρές και έτσι δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα που ουσιαστικά ξεκίνησε την δεύτερη ημέρα.

Στις 11 ε.δ. της δεύτερης λοιπόν ημέρας  οι Ogier και M.Ostberg έκαναν τον δικό τους αγώνα με τον πρώτο να κερδίζει  τις 7 ε.δ. και τον Ostberg της Qatar M-Sport να κερδίζει τις άλλες 4 αφήνοντας στην 3η θέση τον M. Hirvonen της Citroen που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό τους. Ο Τ. Neuville συνέχισε τον καλό αγώνα και την δεύτερη ημέρα με αποτέλεσμα να τερματίσει 4ος με διαφορά 1 λεπτού ωστόσο από τον Ogier. Από κει και πέρα το χάος. Ο Sordo, ο δεύτερος οδηγός της Citroen, βρέθηκε στην 5η θέση με διαφορά 1λεπτού και 33,3 δλ. από τον Neuville και συνολικά 2 λεπτά και 35 δλ. πίσω από τον Ogier. Ο δεύτερος οδηγός της VW J.M. Latvala ήταν για άλλη μια φορά άτυχος αφού είχε επαφή με έναν βράχο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει στην πρώτη μάλιστα ε.δ. της ημέρας για να επιστρέψει υπό καθεστώς Rally 2 την επομένη χάνοντας ουσιαστικά όποιες ελπίδες για έναν αγώνα στο βάθρο.

Η τρίτη ημέρα του αγώνα δεν έφερε σημαντικές ανακατατάξεις ακόμα και μετά από λάθος του Ogier που τον καθυστέρησε για 40 περίπου δλ. Ο Γάλλος πήρε τις 6 από τις 7 ε.δ. και με τον Ostberg να εγκαταλείπει στην 2η ε.δ. της ημέρας, αύξησε την διαφορά του από τον δεύτερο πλέον Hirvonen στα 3 λεπτά και 32,4 δλ., μια διαφορά που του εξασφάλιζε θεωρητικά πάντα την νίκη. Ο T. Neuville αντιμετώπισε και εκείνος κάποια προβλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τερματίζοντας ωστόσο 3ος αφήνοντας τον Sordo πάλι πίσω του με διαφορά 1 λεπτού και 45 δλ. Ο Ν. Al-Attiyah ο οποίος είχε δείξει πολύ καλά σημάδια από την προηγούμενη μέρα που βρέθηκε στην 6η θέση, συνέχισε τον καλό αγώνα με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 5η θέση αφήνοντας πίσω του τους Κ.Block, C.Atkinson, B.Guerra, M.Prokop και E. Novikov που συμπλήρωσαν την 10άδα.

Η τέταρτη και τελευταία ημέρα στο Ράλι Μεξικού είχε 3 ε.δ. εκ των οποίων  η τελευταία ήταν η σούπερ ειδική την οποία κέρδισε ο Ogier. Ο Γάλλος κέρδισε και την προηγούμενη από αυτή ε.δ και έτσι κατάφερε να πάρει τους 28 βαθμούς του αγώνα με σχετική ευκολία αφού η διαφορά του με τον 2ο Χirvonen ανήλθε στα 3 λεπτά και 28,9 δλ. Ο Νeuville διατήρησε και εκείνος την θέση του τερματίζοντας έτσι για πρώτη φορά στο βάθρο, ενώ ο Sordo τερμάτισε στην 4η θέση που σε συνδυασμό με την 16η τελικά θέση του Latvala, έδωσε σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα της Citroen. Ο Ν. Al-Attiyah παρά μια ποινή 3μιση λεπτών που δέχτηκε, παρέμεινε στην 5η θέση ενώ ο C. Atkinson κατάφερε να ανέβει στην 6η θέση (από την 10η της 2ης ημέρας). 7ος τερμάτισε ο K. Block εμπρός από τον B. Guerra ενώ τις δυο τελευταίες θέσεις της 10άδας κάλυψαν οι M. Prokop και E. Novikov. Δείτε πως διαμορφώνονται οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών εδώ.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 11 έως 14 Απριλίου στη Πορτογαλία, πάλι σε χωμάτινο έδαφος. 

Get it on Google Play Download on the App Store