Τα πλεονεκτήματα της υγραεριοκίνησης LPG

Μια μετατροπή υγραερίου μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό το κόστος των καυσίμων -μέχρι και 50%. Σύμφωνα με τις τελευταίες πανελλαδικές μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων που ανακοινώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων είναι στα 1,523 ευρώ/λτ. και του υγραερίου στα 0,841 €/λτ. Εδώ να σημειώσουμε ότι η κατανάλωση του υγραερίου είναι ελαφρώς υψηλότερη έναντι της βενζίνης, ωστόσο η διαφορά σε κόστος είναι μεγάλη υπέρ του LPG.

Διαβάστε ακόμα: O δεκάλογος της τοποθέτησης κιτ LPG

Εκτός όμως από τη μεγάλη οικονομία που προσφέρει το υγραέριο κίνησης στο κόστος των μετακινήσεων, προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα, τα οποία αναλύουμε παρακάτω:

Πολλαπλάσια Αυτονομία

Το σύστημα υγραερίου συνδέεται παράλληλα με αυτό της βενζίνης χωρίς να το καταργεί. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να επιλέξουμε το καύσιμο που θα χρησιμοποιήσουμε με έναν διακόπτη στο εσωτερικό του οχήματος ακόμα και εν κινήσει.

Ίδιες επιδόσεις – Λιγότερες φθορές

Επιτυγχάνουμε ίδιες επιδόσεις μιας και το σύστημα υγραερίου “υποκλέπτει” τα δεδομένα του συστήματος βενζίνης και λειτουργεί ακριβώς όπως αυτό. Ο κινητήρας και ο καταλύτης έχουν λιγότερες φθορές, λόγω της καθαρότερης καύσης του υγραερίου, η οποία δεν αφήνει υπολείμματα, και έτσι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωή τους.

Καλύτερη καύση

Το υγραέριο είναι ανώτερο της βενζίνης καθώς φθάνει στον κινητήρα σε αέρια μορφή και οδηγεί σε βελτιωμένη καύση. Η ανάφλεξη του υγραερίου είναι πιο ήπια και ομαλή ως απόρροια της υψηλότερης περιεκτικότητας σε οκτάνια. Επίσης, δεν απαιτούνται πρόσθετα για να κατοχυρωθεί η υψηλή ποιότητα.

Δείτε επίσης: Προσφορά υγραεριοκίνηση από 490 ευρώ και σε άτοκες δόσεις

Οικολογία

Το υγραέριο είναι φιλικό προς το περιβάλλον λόγω της τέλειας καύσης του. Οι εκπομπές ρύπων ενός κινητήρα με LPG είναι μειωμένες σε σχέση με της βενζίνης και πετρελαίου κατά:

60% σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO) από τη βενζίνη & 90% από το πετρέλαιο.

40% σε υδρογονάνθρακες (HC) από τη βενζίνη & 80% από το πετρέλαιο.

60% σε οξείδια του αζώτου (NOx) από τη βενζίνη & 60% από το πετρέλαιο.

10% σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2) από τη βενζίνη & 5% από το πετρέλαιο.

40% σε σωματίδια από το πετρέλαιο.

Πηγή: www.kalogritsasgas.gr

Get it on Google Play Download on the App Store