Με το Renault Kadjar στην Π. Επίδαυρο – Μέθανα – Πόρο (+video)

Η Ελλάδα όπως όλοι γνωρίζουμε είναι γεμάτη φυσικές ομορφιές, έχει ατελείωτες υπέροχες παραλίες και μέρη που μοιάζουν λες και δεν είναι αληθινά, η βρίσκονται σε πολύ μακρινές εξωτικές χώρες. Ειδικά τους θερινούς μήνες όλοι ανυπομονούμε και λαχταρούμε να βρεθούμε σε κάποιο παραλιακό μέρος ή σε ένα νησί, όχι πολύ μακριά από το κλεινόν άστυ. Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς από την Αθήνα είναι η Παλαιά Επίδαυρος, τα Μέθανα και ο Πόρος, καθώς απέχουν λίγες μόνο ώρες, ενώ προσφέρουν στον επισκέπτη, ότι αυτός αναζητήσει. Εμείς, στο autogreeknews.gr κάναμε ένα οδοιπορικό σε αυτά τα μέρη και επιλέξαμε το Renault Kadjar 1.6 dCi 130 PS 4WD για να ταξιδέψουμε με μεγάλη άνεση, ασφάλεια, αλλά και οικονομία.

Φύγαμε για Παλαιά Επίδαυρο

Η «εκκίνηση» του οδοιπορικού έγινε από τις εγκαταστάσεις της Teoren Motors, αποκλειστικό εισαγωγέα των Renault και Dacia στην Ελλάδα (Λεωφόρος Κηφισού 138-140, Περιστέρι), όπου και μας περίμενε το Renault Kadjar πανέτοιμο για το ταξίδι. Αρχικός μας προορισμός ήταν η ιστορική, αμφιθεατρικά χτισμένη και με το μικρό λιμάνι Παλαιά Επίδαυρος. Η διαδρομή μέχρι εκεί είναι σχεδόν 120 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 50 γίνονται μέσω του επαρχιακού ορεινού κυρίως δρόμου με τις πολλές διαδοχικές στροφές και τα πολύ όμορφα τοπία. Ύστερα από σχεδόν μιάμιση ώρα οδήγησης με το Renault Kadjar φτάσαμε πολύ ξεκούραστα και εκτιμήσαμε για ακόμα μία φορά τις ανέσεις και την πολύ καλή οδική του συμπεριφορά, καθώς είναι πολύ σταθερό τόσο στις ευθείες της εθνικής οδού, όσο και στις στροφές, ακόμα και σε ρυθμούς που ξεφεύγουν από τους χαλαρούς οικογενειακούς. Μετά από μια απαραίτητη στάση για ξεκούραση και για να γίνουν οι απαραίτητες φωτογραφίσεις και βίντεο στο γραφικό χωριό της Παλαιάς Επιδαύρου ξεκινήσαμε για τους επόμενους προορισμούς μας, τα Μέθανα και τον Πόρο.

Επόμενη στάση στα Μέθανα

Από την Παλαιά Επίδαυρο μέχρι τα Μέθανα η απόσταση είναι σχεδόν 40 χιλιόμετρα και ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου μία ώρα, καθώς όλος ο δρόμος είναι επαρχιακός με πολλές στροφές, οικισμούς και χωριά. Η είσοδος στα Μέθανα συνοδεύεται από εντυπωσιακά πρασινογάλαζα νερά στη θάλασσα, καθώς ένα τμήμα του λιμανιού ενώνεται με τα νερά των ιαματικών λουτρών. Με το Renault Kadjar κάναμε μια σύντομη περιήγηση στην πόλη των Μεθάνων και «σκαρφαλώσαμε» μέχρι το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με την εκπληκτική θέα προς το απέραντο γαλάζιο. Ολιγόωρη στάση στο ιστορικό και ηφαιστειακό αυτό μέρος και φύγαμε για τον τελικό μας προορισμό, τον Πόρο.

Φτάσαμε στον Πόρο!

Η διαδρομή από τα Μέθανα στο Γαλατά είναι 20 χιλιόμετρα και διαρκεί 30 λεπτά, ενώ από εκεί υπάρχουν φέρι μποτ τα οποία αναχωρούν ανά μισή ώρα και σε μόλις 5 λεπτά φτάνουν στον Πόρο. Η πόλη του Πόρου μοιάζει σαν μια ζωγραφιά σε καμβά, με παραδοσιακά περιποιημένα κτίσματα, πολλές ταβέρνες και καφέ μπροστά στο λιμάνι, αλλά και με αμμώδεις παραλίες, όπως είναι το Ασκέλι και το Νεώρειο. Δυστυχώς όμως για εμάς η ώρα πλέον είχε περάσει και ο ήλιος άρχισε σιγά – σιγά να δύει, υπενθυμίζοντάς μας ότι πρέπει να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Με… βαριά καρδιά μπήκαμε ξανά στο καραβάκι για να γυρίσουμε στην Αθήνα, γεμάτοι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις.

Renault Kadjar: Ιδανικός ταξιδιώτης

Με το Renault Kadjar που είχαμε στη διάθεσή μας διανύσαμε συνολικά πάνω από 400 χιλιόμετρα αυθημερόν, ενώ ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του αυτοκινήτου που εκτιμήσαμε δεόντως για ακόμα μία φορά είναι οι ανέσεις που προσφέρει. Η σωστά ρυθμισμένη ανάρτησή του, τα αναπαυτικά καθίσματα, ο χαμηλός θόρυβος, η ευρύχωρη, ποιοτική και πλούσια εξοπλισμένη καμπίνα, καθιστούν το Kadjar ένα ιδανικό ταξιδιώτη, που είναι σε θέση να μετακινήσει ξεκούραστα τους φιλοξενούμενούς του σε οποιαδήποτε διαδρομή. Κατάλληλος για το αυτοκίνητο είναι και ο 1.600άρης κινητήρας πετρελαίου των 130 ίππων, ο οποίος στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο συνδυάζεται με την τετρακίνηση All Mode 4×4. Αυτή περιλαμβάνει τις επιλογές 2WD για κίνηση εμπρός, την Auto με αυτόματο μοίρασμα της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων και την Lock όπου το 50% της ροπής μεταφέρεται στους πίσω τροχούς σε ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του κινητήρα είναι ακόμη η ιδιαίτερα πολιτισμένη του λειτουργία και η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, η οποία τη διάρκεια του ταξιδιού και σε σβέλτες ταχύτητες κίνησης βρέθηκε στα 6,5 λτ./100 χλμ. Κάτι που σημαίνει ότι το κόστος για καύσιμα στα 400 χιλιόμετρα ανήλθε στα 36 ευρώ (με τιμή πετρελαίου 1,4€/λτ.), συν άλλα 7,8 ευρώ για τα διόδια και 14 ευρώ συνολικά για το φέρι μποτ (αυτοκίνητο και δύο επιβάτες).

Περισσότερα για το Renault Kadjar 1.6 dCi 130 PS 4WD μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από τη διαδρομή:

Get it on Google Play Download on the App Store