Επίσημο: Στην Ferrari ο Μικ Σουμάχερ

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούσε σαν φήμη αλλά τώρα αποτελεί γεγονός. Ο λόγος για την επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στην Ferrari και τον Μικ Σουμάχερ, γιο του επτάκις πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ.

Δείτε ακόμη: Ποιο ψηφίστηκε «Γκέι αυτοκίνητο της χρονιάς 2019;»

Την είδηση επιβεβαίωσε η Ferrari μέσω ανακοίνωσης: «H ακαδημία Οδηγών της Ferrari γνωστοποιεί, ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τον πρωταθλητή της Formula 3 για το 2018, Μικ Σουμάχερ. Ο Μικ, που θα τρέξει το 2019 στο πρωτάθλημα Formula 2 της FIA, θα αποτελέσει από την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους συναδέλφους του οδηγούς της Ακαδημίας μέρος των δραστηριοτήτων προετοιμασίας για τη νέα σεζόν».

Από την πλευρά του ο νεαρός πιλότος δήλωσε: «Είμαι τρισευτυχισμένος, επειδή ήρθε η Ferrari σε συνεργασία μαζί μου και το μέλλον μου στα μηχανοκίνητα αθλήματα θα είναι κόκκινο ως μέρος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari, όπως επίσης της οικογένειας της Scuderia Ferrari. Αυτό είναι άλλο ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορώ μόνον να ωφεληθώ από την τεράστια τεχνογνωσία, που είναι συσσωρευμένη εκεί. Θα κάνω τα πάντα, για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου για τη Formula 1. Είναι προφανές, ότι η Ferrari έχει από τη γέννησή μου μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και στις καρδιές της οικογένειάς μου, γι αυτό χαίρομαι και σε προσωπικό επίπεδο για αυτό το βήμα. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή, να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους και τους συνεργάτες μου, οι οποίοι με υποστήριξαν και με βοήθησαν όλον τον καιρό, για να φτάσω σε αυτό το σημείο».

Δείτε ακόμη: Βελτιωμένη Alfa Romeo Stelvio με 550 άλογα!

Αν μη τι άλλο η κίνηση της Scuderia είναι συμβολική καθώς ο Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε με το μονοθέσιο της τους πέντε από τους επτά συνολικά παγκόσμιους τίτλους του μπαίνοντας στο πάνθεον του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πηγή: www.fosonline.gr

Get it on Google Play Download on the App Store