Ρεκόρ στα τυφλά από την Alfa Romeo Giulia (+video)

Ιδιαίτερος, αν μη τι άλλο, ήταν ο τρόπος που η Alfa Romeo διάλεξε να γιορτάσει το λανσάρισμα της Giulia στην βρετανική αγορά, καθώς έκανε ένα ρεκόρ στα τυφλά στην πίστα του Silverstone.

Έτσι, ακόμη ένα ρεκόρ ήρθε να προστεθεί στο παλμαρέ της Alfa Romeo Giulia, καθώς μετά από αυτό του γρηγορότερου σεντάν στο Nurburgring κατέκτησε και αυτό του γρηγορότερου γύρου στα τυφλά στο Silverstone.

Δείτε ακόμη: Στο σφυρί μοναδική Alfa Romeo Tipo B P3 ηλικίας 82 ετών!

Βλέπετε, αυτή την ιδέα είχαν οι Ιταλοί για να γιορτάσουν το λανσάρισμα της Giulia στην Βρετανία. Έτσι, πήραν δύο Alfa Romeo Giulia, με την πρώτη να έχει μαύρα τζάμια και να μην επιτρέπει την ορατότητα προς τα έξω. Στη δεύτερη, η οποία ακολουθούσε υπήρχε ο οδηγός που έβλεπε και έδινε συμβουλές στον «τυφλό» οδηγό, ο οποίος δεν ήταν κάποιος τυχαίος αλλά ο Ed Morris, ο οποίος έγραψε ιστορία πριν λίγο καιρό, καθώς έγινε ο νεότερος Βρετανός που αγωνίστηκε στις 24 ώρες του Le Mans.

Χάρη στις συμβουλές του οδηγού στη λευκή Giulia, αλλά και αρκετή εξάσκηση, ο Ed Morris κατάφερε να γυρίσει την πίστα σε 1.44.3 δλ. χρόνος πολύ κοντά σε αυτόν που το 1951 είχε κάνει ο Nino Farina οδηγώντας (με ανοικτά τα μάτια φυσικά) μια Alfa Romeo 159B

Get it on Google Play Download on the App Store