Με τον 4λιτρο twin-turbo V8 της AMG η Aston Martin DB11

Μια νέα επιλογή κινητήρα εκτός από τον «δικό της» V12 παρουσιάζει η Aston Martin για την κορυφαία DB11, προσθέτοντας στη γκάμα της τον 4λιτρο twin-turbo κινητήρα που γνωρίζουμε από την Mercedes-AMG.

Στην περίπτωση της DB11 το μοτέρ αυτό αποδίδει 503 άλογα ισχύος και 695 Nm ροπής, προσφέροντας πολύ γρήγορες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 4,0 δευτερόλεπτα και τελική 301 χλμ./ώρα). Χαρακτηριστικό άλλωστε της κορυφαίας απόδοσής του αποτελεί το γεγονός ότι σε σχέση με την V12 DB11, η νέα V8 υπολείπεται μόνο 0,1 δλ. στο 0-100 χλμ./ώρα και 20 χλμ./ώρα στην τελική ταχύτητα.

Το νέο μοτέρ έρχεται και με κάποιες αλλαγές που απαιτήθηκαν για να προσαρμοστεί στην DB11, όπως η νέα εισαγωγή, σύστημα λίπανσης και εντελώς νέα εξάτμιση, αλλά και φυσικά η τοποθέτηση μιας ειδικής για την DB11 ECU. Επίσης, στο σασί του αυτοκινήτου άλλαξαν και οι βάσεις για να τοποθετηθεί ο νέος κινητήρας.

Η Aston Martin DB11 με τον νέο κινητήρα είναι ελαφρύτερη κατά 114 κιλά σε σχέση με το V12 μοντέλο και έτσι, αλλαγές είχαμε και στην ανάρτηση, που απέκτησε νέα γεωμετρία, ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές, ενώ με διαφορετικές ρυθμίσεις έρχεται και το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης.

Στο πεδίο της σχεδίασης, η νέα Aston Martin DB11 V8 ξεχωρίζει από την 12κύλινδρη με τα σκουρόχρωμα εμπρόσθια φώτα, τους 2 αεραγωγούς στο καπό σε μαύρο ή φινίρισμα τιτανίου (στην V12 υπάρχουν 4), ενώ νέα σχεδίαση διαθέτουν και οι ζάντες.

Η Aston Martin ξεκινά αυτές τις ημέρες τις πωλήσεις της νέας μικρότερης V8 Aston Martin DB11 με κόστος από 184.000 ευρώ στη Γερμανία ή 144.900 λίρες στην Αγγλία. Οι πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους.

Διαβάστε ακόμα: 

Νέα Aston Martin Vanquish για τα Red Arrows (+video) 

Η εξωφρενική Aston Martin δεν θα έχει… όπισθεν (+video) 

Νέες Aston Martin στα χρώματα της Red Bull

Get it on Google Play Download on the App Store