Νέα κορυφαία Aston Martin V12 Vantage S Roadster (+video)

Η Aston Martin παρουσιάζει το ταχύτερο roadster μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ, την V12 Vantage S Roadster, λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα της V12 Vantage S Coupe. Κάτω από το μακρύ και μυώδες εμπρός καπό του Βρετανικού supercar «βρυχάται» το 12κύλινδρο ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο των 6.0 λίτρων απόδοσης 573 ίππων στις 6.750 σ.α.λ. και 620 Nm ροπής στις 5.750 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτοματοποιημένο 7τάχυτο κιβώτιο Sportshift III και επιταχύνει το roadster αμάξωμα των 1.745 κιλών στο 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 323 χλμ./ώρα.

Με το πάτημα του μπουτόν «Sport» ο κινητήρα αποκτά ακόμα πιο γρήγορη απόκριση στις εντολές του οδηγού, ενώ οι αλλαγές των ταχυτήτων πραγματοποιούνται σε λιγότερα από 70 χιλιοστά του δευτερολέπτου και μέσω των paddles από ανθρακόνημα. Η ανάρτηση της Aston Martin V12 Vantage S Roadster διαθέτει τρεις επιλογές ρύθμισης (Normal, Sport και Track) και για την καλύτερη δυνατή πέδηση φροντίζουν τα διάτρητα κεραμικά δισκόφρενα.

Όπως και η Coupe έτσι και η Roadster ξεχωρίζει εξωτερικά από τη μάσκα από ανθρακόνημα, τους αεραγωγούς στο καπό και τις ανθρακί σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 255/35 εμπρός και 295/30 πίσω. Ο συνδυασμός δέρματος και ένθετων από ανθρακόνημα κυριαρχεί στο εσωτερικό, το οποίο «αποκαλύπτεται» μέσω της ηλεκτρικά ανοιγόμενης οροφής σε 14 δευτερόλεπτα. 

Δείτε και ακούστε παρακάτω την ταχύτερη roadster Aston Martin:

Διαβάστε ακόμα: Με κινητήρα Mercedes οι επόμενες Aston Martin!

Get it on Google Play Download on the App Store