Νέο Audi RS 3 sedan με 400 ίππους! (+video)

Η Audi παρουσιάζει το πιο δυναμικό μοντέλο στην σειρά του A3, το RS 3 sedan με απόδοση 400 ίππων, εντυπωσιακή εμφάνιση και εκρηκτικές επιδόσεις. Την κίνησή του αναλαμβάνει ο 5κύλινδρος 2.5 TFSI με ισχύ 400 ίππων και 480 Nm ροπής μεταξύ 1.700 και 5.850 σ.α.λ. Το μικρομεσαίο κορυφαίο σεντάν της Audi επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα.

Το πανίσχυρο και με άγριο ήχο μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων S tronic, ενώ η μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς γίνεται μέσω της τετρακίνησης quattro. Ο ηλεκτροϋδραυλικός πολύδισκος συμπλέκτης κατανέμει την ροπή σε κάθε άξονα ανάλογα τις συνθήκες πρόσφυσης σε συνεργασία με το σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς (ESC). Μάλιστα το ESC με την επιλογή sport mode προσφέρει ελεγχόμενο ντριφτ, ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως.

Απαραίτητες αλλαγές έχουν γίνει στις ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις με την πιο σφιχτή ρύθμιση και το χαμήλωμα κατά 25 χιλιοστά. Ενισχυμένα είναι και τα φρένα με τους μεγάλους δίσκους εμπρός των 370 χιλιοστών και τις 8πίστονες δαγκάνες. Προαιρετικά προσφέρονται κεραμικοί εμπρός δίσκοι. Για την επαφή με το οδόστρωμα φροντίζουν οι 19 ιντσών ζάντες με ελαστικά 235/35, ή τα εξτρά εμπρός λάστιχα 255/30.

Φυσικά έχουν γίνει και οι απαραίτητες αλλαγές τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό, έτσι ώστε να τονιστούν περεταίρω στα σπορ χαρακτηριστικά του νέου Audi RS 3 sedan, όπως είναι ο εμπρός προφυλακτήρας με τους μεγάλους αεραγωγούς, η μαύρη μάσκα, καθρέπτες και πλαίσια γύρω από τα παράθυρα, οι ποδιές στα μασπιέ, ο διαχύτης πίσω με τις δύο μεγάλες οβάλ μαύρες απολήξεις της εξάτμισης, τα σπορ καθίσματα τα διακοσμητικά ανθρακονήματος κ.λπ.

Δείτε το νέο Audi RS 3 sedan και στο παρακάτω βίντεο:


Get it on Google Play Download on the App Store