Πόσο «καίνε» όλα τα μικρά αυτοκίνητα ντίζελ – βενζίνης

Τα 10 ευρώ για καύσιμα είναι ένα σύνηθες ποσό για να καλύψει κανείς τις ελάχιστες κοντινές καθημερινές αστικές μετακινήσεις, τα οποία αντιστοιχούν σε 7,1 λίτρα βενζίνης και 9,0 λίτρα πετρελαίου (με τρέχουσες μέσες τιμές βενζίνης 1,406 €/λτ. και ντίζελ 1,105 €/λτ.) Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιο από τα καινούργια μικρά αυτοκίνητα είναι σε θέση να κάνει πιο πολλά χιλιόμετρα με ένα «10άρικο» για καύσιμα;

Τις απαντήσεις θα τις βρείτε αναλυτικά στους παρακάτω πίνακες, όπου παρουσιάζουμε τις μεικτές καταναλώσεις όλων των μικρών αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου και με βάση αυτές πόσα χιλιόμετρα μπορούν να διανύσουν θεωρητικά, με 10 ευρώ για καύσιμα. Να σημειώσουμε ότι οι όλες καταναλώσεις που αναφέρονται είναι εργοστασιακές και οι αποστάσεις υπολογισμένες με βάση τις προαναφερθέντες μέσες τιμές βενζίνης και πετρελαίου. Σε πραγματικές όμως συνθήκες, η κατανάλωση είναι περίπου κατά 2 λτ./100 χλμ. πιο πάνω από τις εργοστασιακές.

Μικρά ντίζελ αυτοκίνητα που πάνε μακριά με 10 ευρώ

Τα πιο οικονομικά μικρά αυτοκίνητα με κινητήρα πετρελαίου (σύμφωνα πάντα με τις εργοστασιακές μετρήσεις), είναι δύο μοντέλα του ομίλου PSA που μοιράζονται τον ίδιο 1.600άρη ντίζελ των 100 ίππων, το DS3 1.6 BlueHDi 100 PS και το Peugeot 208 1.6 BlueHDi… Περισσότερα εδώ.

Μικρά αυτοκίνητα βενζίνης που πάνε μακριά με 10 ευρώ

Την χαμηλότερη κατανάλωση στην πόλη -και όχι μόνο- μεταξύ όλων των βενζινοκίνητων μικρών αυτοκινήτων παρουσιάζει το υβριδικό Yaris HSD, για το οποίο η Toyota ανακοινώνει 3,3 λτ./100 χλμ. (στη δοκιμή έχουμε μετρήσει γύρω στα 5,5 λτ./100 χλμ.). Στην πόλη… Περισσότερα εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store