Εντυπωσιακή Porsche 911 με 820 άλογα και τριπλή πίσω αεροτομή!

Η γνωστή βελτιωτική φίρμα Gemballa δημιουργεί μια εντυπωσιακή Porsche 911, η οποία ονομάζεται «Avalanche» και ξεχωρίζει τόσο με την τερατώδη δύναμη των 820 ίππων, όσο και με την άκρως εντυπωσιακή της εμφάνιση και κυρίως με τη χαρακτηριστική αεροτομή στο πίσω μέρος, που απαρτίζεται από τρία τμήματα.

Αρχικά και σε ό,τι αφορά στην ονομασία της, η ονομασία της νέας Gemballa Avalanche προέρχεται από το ομώνυμο μοντέλο της Gemballa του 1985, που ήταν μια πιο ισχυρή έκδοση 395 ίππων της Porsche 930 Turbo, με ανοιγόμενα εμπρόσθια φώτα σε στυλ της Ferrari Testarossa.

Διαβάστε ακόμα: Οι Top 5 δοκιμές του διμήνου

Σήμερα, η νέα Avalanche έρχεται για να προσφέρει μια απίστευτη δύναμη 820 ίππων και ροπή 950 Nm από τον biturbo 3,8 λίτρων 6κύλινδρο boxer κινητήρα της Porsche, όντας ισχυρότερη κατά 280 άλογα σε σχέση με την εργοστασιακή 911 turbo.

Για να πετύχει αυτά τα νούμερα, η Gemballa έχει τοποθετήσει νέες τουρμπίνες, εισαγωγές, φίλτρο, κυλινδροκεφαλές και έχει προβεί και σε μια σειρά από άλλες βελτιώσεις στα «σωθικά» του κινητήρα. Επεμβάσεις έγιναν και στο κιβώτιο, για να μπορέσει να διαχειριστεί όλη αυτή τη δύναμη και ροπή.

Δείτε ακόμα: Ανεξήγητο τρακάρισμα μεταξύ BMW i8 και Mercedes (video)

Μαζί με όλα αυτά, η Gemballa έχει τοποθετήσει μια νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση και σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών, ενώ στο αμάξωμα, υπάρχει ένα πλήρες bodykit, που πλαταίνει την 911 κατά 61 χλστ εμπρός και 100 χλστ. πίσω για να χωρέσει τους νέους τροχούς. Τα περισσότερα από τα τμήματα του bodykit είναι carbon, για να κρατήσουν χαμηλά το βάρος, με πιο εντυπωσιακή βέβαια την τριπλή πίσω αεροτομή.

Στο εσωτερικό, η Gemballa «ντύνει» την Avalanche με μαύρο και λευκό δέρμα, αλλά και με αλκαντάρα, καθώς και με τα απαραίτητα ανθρακονήματα, που χαρίζουν μια ακόμη πιο σπορ εικόνα. Σε ό,τι αφορά τέλος την τιμή της, στη Γερμανία το κόστος είναι 389.600 ευρώ χωρίς τους φόρους (!), μια τιμή η όποια είναι παραπάνω από διπλάσια σε σχέση με τα 174.669 ευρώ που κοστίζει η 911 Turbo μαζί με τους φόρους.


 

 

Get it on Google Play Download on the App Store