VW Scirocco 2.0 TSI ισχυρότερο από R

Το VW Scirocco μπορεί να μετρά δέκα χρόνια από το λανσάρισμα της τελευταίας τρίτης γενιάς του, δεν παύει όμως να παρουσιάζει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, τόσο σε σχεδίαση, όσο και σε επιδόσεις, ειδικά στις πιο ισχυρές εκδόσεις του.

Διαβάστε ακόμη: Πρώτη βελτίωση για VW Arteon 2.0 TSI στα 480 άλογα (+video)

Για όσους λοιπόν έχουν στην κατοχή τους το Scirocco 2.0 TSI 200 PS, ο γερμανός βελτιωτής B&B Automobiltechnik είναι σε θέση να του αυξήσει την απόδοση σημαντικά, ανεβάζοντάς την στους 309 ίππους και 432 Nm ροπής (έναντι 280 Nm από το εργοστάσιο). Μάλιστα, η αλλαγή αυτή από την B&B μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 6 ώρες, αρκεί βέβαια να βρίσκεται κάπου κοντά στην εταιρεία, ή να έρθει σε συνεννόηση με αυτή.

Ο εν λόγω βελτιωτής δεν ανακοινώνει νούμερα επιδόσεων με τους 309 ίππους στο Scirocco, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε πολύ λιγότερο από 7,1 δλ. που χρειάζεται με τους 200 ίππους, ενώ μεγάλη θα είναι η διαφορά και στις επιταχύνσεις εν κινήσει. Θεωρητικά θα είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις με το κορυφαίο στην γκάμα VW Scirocco R με τον 2λιτρο TSI των 280 ίππων και 350 Nm ροπής, το οποίο πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε ακόμη: Αεράτο Audi TT RS-R Roadster με 500 ίππους 

Get it on Google Play Download on the App Store