Απίστευτες επιδόσεις από το Jeep Grand Cherokee των 1.012 ίππων της Hennessey

Για την αμερικάνικη Hennessey Performance οι extreme βελτιώσεις των 1.000+ ίππων είναι η ειδίκευσή της και έτσι, το κορυφαίο Jeep Grand Cherokee Trackhawk των 707 ίππων δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τα… χέρια των ειδικών, οι οποίοι του προσφέρουν δύναμη άλλου επιπέδου.


 

Η αμερικάνικη βελτιωτική εταιρεία εφοδιάζει λοιπόν το κορυφαίο Grand Cherokee με το νέο πακέτο αναβάθμισης HPE1000, το οποίο προσφέρει στον 6,2 λίτρων V8 Hellcat κινητήρα της Jeep έναν τεραστίων διαστάσεων 4,5 λίτρων κομπρέσσορα με πίεση 14 psi.

Διαβάστε ακόμα: BMW M4… μαύρη μαγεία!

Παράλληλα, η Hennessey έχει ενισχύσει όλα τα «σωθικά» του μοτέρ, ενώ έχει τοποθετήσει μια νέα ECU, καινούργια αντλία καυσίμου και πολλά άλλα. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η ισχύς να φθάσει στα 1.012 άλογα (στις 6.500 στροφές), με την ροπή να αγγίζει πλέον το εκπληκτικό νούμερο των 1.314 Nm (στις 4.200 στροφές).

Φυσικά, με αυτή την αύξηση τα νούμερα των επιδόσεων είναι απλά καταιγιστικά αφού για το 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα), το Grand Cherokee της Hennessey απαιτεί μόνο 2,8 δευτερόλεπτα (με ειδικά ελαστικά drag), ενώ στο ¼ του μιλίου (περίπου 0-400 μέτρα) ο χρόνος είναι μόνο 10,5 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε ακόμα: Εντυπωσιακή βελτίωση από ιαπωνικά χέρια για το Toyota GT 86

Μαζί με την παραπάνω αναβάθμιση, κάθε ένα Grand Cherokee της Hennessey συνοδεύεται από πλακέτα αρίθμησης στο εσωτερικό με την υπογραφή του ιδρυτή της εταιρείας John Hennessey, αλλά και από μια δεύτερη πλακέτα στο χώρο του κινητήρα με τις υπογραφές των υπεύθυνων μηχανικών.


 

Get it on Google Play Download on the App Store