Ferrari 458 Italia με 44 επιπλέον ίππους αξίας 20.000 ευρώ!

Η βρετανική εταιρεία Litchfield Motors ετοίμασε μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών, το νέο πακέτο αναβάθμισης Ferrari 458 Performance Package για τους κατόχους του ιταλικού supercar που αναζητούν έξτρα ισχύ. Μέσω της νέας χαρτογράφησης του κινητήρα, της εισαγωγής και του συστήματος εξάτμισης, προστέθηκαν στο ατμοσφαιρικό V8 μηχανικό σύνολο των 4.5 λτ. απόδοσης 570 ίππων και 540 Nm ροπής, επιπλέον 44 ίπποι και 23 Nm ροπής.

Η εξάτμιση τιτανίου με τους αγωνιστικού τύπου καταλύτες προέρχεται από την Akrapovic και ζυγίζει 14,2 κιλά λιγότερα από την εργοστασιακή, ενώ από τις τρεις στρογγυλές απολήξεις βγαίνει πιο αγριεμένος ήχος. Από τη δυναμομέτρηση όπου το βελτιωμένο μοτέρ έφτασε τους 551 ίππους έναντι 519 πριν την αναβάθμιση, φαίνονται οι ομαλές καμπύλες ισχύος και ροπής οι οποίες κινούνται παράλληλα με τις εργοστασιακές. Στον κινητήρα έχουν τοποθετηθεί και νέα φίλτρα αέρα ανθρακονήματος που βοηθούν στην καλύτερη αναπνοή του μοτέρ ειδικά στις υψηλές στροφές. Επιδόσεις δεν αναφέρονται, ωστόσο η νορμάλ Ferrari 458 Italia είναι ήδη πολύ γρήγορη, αφού επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ. και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 307 χλμ./ώρα.

Επιπλέον των παραπάνω αλλαγών, η Litchfield Motors έχει τοποθετήσει ενισχυμένα σωληνάκια φρένων αγωνιστικού τύπου για πιο καλή αίσθηση στο αντίστοιχο πεντάλ. Τέλος στο αυτοκίνητο γίνεται μια ευθυγράμμιση ακριβείας για να έχει το καλύτερο δυνατό πάτημα στο δρόμο.

Το συνολικό κόστος, είναι πάντως ανάλογα υψηλό της τιμής του αυτοκινήτου, αφού χρεώνεται έναντι £11.995 (χωρίς φόρους), τα οποία μαζί με 20% Φ.Π.Α. που ισχύει στη Μ. Βρετανία το συνολικό ποσό ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.


Get it on Google Play Download on the App Store