Αυτή η Mercedes-AMG GT R είναι το όνειρο κάθε ΑΕΚτζη!

Έστω κι αν παρακολουθεί κάποιος τα αθλητικά δρώμενα κατά λάθος, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει αυτόματα τον συνειρμό με την ΑΕΚ στην θέα της εν λόγω Mercedes-AMG!

Δείτε ακόμα: Νέα Mercedes-AMG GT R Pro έτοιμη για πίστα (+video)

Η Fostla, που ανέλαβε την αισθητική και μηχανική βελτίωση του γερμανικού supercar, προφανώς περισσότερο είχε στο μυαλό της την ταύτιση με τον Bumblebee από τα Transformers, παρά με τα χρώματα της Ένωσης. Παρόλα αυτά, οι φίλοι της ΑΕΚ -και όχι μόνο- έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται την κιτρινόμαυρη GT R. Πέρα από τον προφανή λόγο, ο Γερμανός βελτιωτής φρόντισε να αναβαθμίσει την απόδοση της κορυφαίας Mercedes στέλνοντας την ισχύ στους 650 ίππους, από τους 585 της εργοστασιακής!. Νούμερα επιδόσεων δεν ανακοινώνει, όμως κατά πάσα βεβαιότητα η «ΑΕΚτζίδικη» GT R χρειάζεται λιγότερα από τα 3,6 δλ. της κανονικής για να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα, ενώ και η τελική λογικά θα ξεπερνά τα 318 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: H Mercedes-AMG GLC 63 S «τρομοκρατεί» την Porsche Macan Turbo (+video)

Οι Γερμανοί αντικατέστησαν τον εγκέφαλο και το σύστημα εξαγωγής προκειμένου να αυξήσουν την απόδοση κατά 65 ίππους, τοποθετώντας τη βελτιωμένη Mercedes-AMG στα «χωράφια» της νέας Lamborghini Huracan Evo. To ιταλικό supercar αποδίδει 640 ίππους από τον ατμοσφαιρικό 5.2 V10 και 600 Nm ροπής. Ο 4λιτρος twinturbo V8 της GT R ξεπερνά με άνεση το νούμερο της ροπής, από το εργοστάσιο κιόλας (700 Nm). Τα επιπλέον 70 Nm της Fostla φροντίζουν να αυξήσουν την διαφορά απόδοσης, σε συνδυασμό με τα 10 περισσότερα άλογα. Φαινομενικά η GT R Fostla «έχει» την Huracan, όμως το σύστημα τετρακίνησης της Lamborghini με το launch control «εκτινάσσουν» την Evo στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,9 δλ! Η τελική δε, ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα. Οπότε η βελτιωμένη GT R θα πρέπει να «παίξει μεγάλη μπάλα» για να πάρει το ντέρμπι.

Get it on Google Play Download on the App Store