Bελτιωμένη Mercedes-AMG είναι ο απόλυτος οικογενειάρχης «τιμωρός»

H δεύτερη σεζόν του «Τιμωρού» έκανε πρεμιέρα στο Netflix πριν 4 ημέρες και έχει προκαλέσει χαμό με τα νούμερα θεαματικότητας. Τον ίδιο σχεδόν χαμό -αν όχι μεγαλύτερο- που προκαλεί η εν λόγω λευκή Mercedes-AMG E63 S Estate με τις επιδόσεις της.

Υπό εργοστασιακές συνθήκες ο 4λιτρος twinturbo V8 παράγει 612 ίππους και 850 Nm ροπής, τα οποία διανέμονται στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4MATIC+ και 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Η επιτάχυνση είναι καταιγιστική, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 3,5 δλ., ενώ αν αφαιρεθεί ο ηλεκτρονικός περιοριστής των 250 χλμ./ώρα η τελική μπορεί άνετα να ξεπεράσει τα 310 χλμ./ώρα. Ωστόσο οι αριθμοί αυτοί δεν ήταν αρκετοί για έναν Αμερικανό, ο οποίος απευθύνθηκε στη Renntech για τα περαιτέρω.

Δείτε ακόμα: Κτήνος Mercedes GLE 63 S Coupe 795 ίππων! (+video)

Ο Γερμανός βελτιωτής αντικατέστησε τα τούρμπο, την πολλαπλή εισαγωγής, την ECU και την εξάτμιση (Akrapovich η τελευταία), στέλνοντας την ιπποδύναμη 25 άλογα πάνω από τα 800 και την ροπή στα 1.000 Nm. Το 0-100 χλμ./ώρα πλέον απαιτεί λιγότερα από 3 δλ. (2,8-2,9 την έχει μετρήσει ο ιδιοκτήτης) και η τελική φτάνει τα 340 χλμ./ώρα. Με δυο λόγια το γερμανικό station wagon προσφέρει αντίστοιχο ρυθμό επιτάχυνσης με τα Nissan GT-R και Porsche 911 Turbo S, έχοντας υψηλότερη τελική και προσφέροντας χώρους για όλη την οικογένεια μαζί με τις αποσκευές.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes 1η premium μάρκα στην Ελλάδα και τον κόσμο!

Στο αισθητικό μέρος συναντάμε νέα και χαμηλωμένη ανάρτηση της KW, συνοδεία των εντυπωσιακών 21αρηδων τροχών της AG Luxury Wheels. O ανήσυχος οικογενειάρχης που οδηγεί την κτηνώδη Ε63 S, είχε πριν στην κατοχή του μια Porsche 911 GT3. Όπως λέει ο ίδιος: «ο γιος μου τρελάθηκε όταν αντικατέστησα την Porsche με την Mercedes. Δεν το πίστευε ότι έκανα κάτι τέτοιο. Μετά τον πήγα μια βόλτα με την Ε63. Κι έψαχνε την GT3. Γιατί φοβήθηκε».


Get it on Google Play Download on the App Store