«Ελληνικό» Peugeot 106 Rallye 710 ίππων «ουρλιάζει» στις 10.000 σ.α.λ! (+video)

H πιο γνωστή μορφή των Peugeot 106 Rallye και Citroen Saxo VTS, είναι αυτή με τo χαρακτηριστικό τελικό Group N, την χοάνη στην εισαγωγή του μοτέρ και τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου. Το ευλαβικά λαοφιλές «Φ.Π.Ε (φίλτρο-πρόγραμμα-εξάτμιση)».

Δείτε ακόμα: «Ελληνική» Mercedes-AMG A 45 με 600+ άλογα (+video)

Οι πιο απαιτητικοί «Σαξοραλλάδες» έχουν προχωρήσει σε τετραπετάλουδα, μετατόπιση κόφτη στροφών και αλλαγές εκκεντροφόρων, ενώ οι πλέον σκληροπυρηνικοί υιοθέτησαν την μέθοδο της τουρμπίνας. Όταν κάποιοι αποφάσισαν να τα συνδυάσουν, μαζί με αντικατάσταση των εσωτερικών μερών του κινητήρα και -σε κάποιες περιπτώσεις- υπερκυβισμό, τα αποτελέσματα κόντεψαν να σπάσουν τα ράουλα των δυναμόμετρων. Καλή ώρα, το συγκεκριμένο Rallye Turbo.

Διαβάστε επίσης: Το Fiat Punto GT είναι το «βρωμόγκαζο» της καρδιάς μας!

Η γαλλική «ατομική βόμβα» αποδίδει 707 ίππους. Στους τροχούς! Κάτι που σημαίνει ότι στον στρόφαλο, μια τιμή 750-760 ίππων είναι πέρα για πέρα ρεαλιστική. Σε ένα αυτοκίνητο 900 κιλών. Οι λοιπές βελτιώσεις παραμένουν άγνωστες, όμως το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί από την ελληνική Project Factory Motorsport, η οποία έχει δεκάδες επιτυχίες στο παλμαρέ της στα πρωταθλήματα dragster.


Get it on Google Play Download on the App Store